Hur byta ut den bakre bromsbelägg på en 1995 Cadillac STS

1995 års Cadillac STS är utrustad med fyra bromsar hjul skiva som ger lyxbil med bättre bromsverkan än fordon som har bak trumbromsar. Medan de främre bromsbelägg bör slits ut ungefär dubbelt så snabbt som de bakre, på grund av den ökade ansträngning på fronter, de bakre bromsarna måste fortfarande servas intermittent. Byta bromsbelägg på de flesta fordon är en av de vanligaste gör det själv projekt som genomförs av bakgård mekanik. Cadillac STS är inget undantag. Saker du behöver
Stoppklossar
Skyddsglasögon
rörtång
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Catch pan
Brake clean
Hylsnyckelsats och White litiumfett
bromsok kolv Tool Review Replacement bromsbelägg
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Sätt på dig skyddsglasögon. Blockera framhjulen genom att placera en chock i fram-och baksidan av ett hjul. Lossa de bakre muttrarna på båda bakhjulen med rörtång.
2

Lyft den bakre änden av Cadillac upp med domkraft, placera pallbockar under den bakre ramen och sänka Cadillac på jack står.
3

Ta den högra bakre muttrarna och hjul för hand. Placera fångsten pan under bromsaggregatet och spraya bromsarna ner helt med broms ren för att ta bort bromsdamm. Undvik att lämna allt damm bakom, andas bromsdamm är farligt för din hälsa
4

bort bromsok bultar med socket set, flytta oket åt sidan och stödja den i bakvagnen så det gör. inte hänga från bromsledningen. Att låta bromsok hänga från bromsledningen kan skada partiet gummislangen av linjen, vilket i sin tur kan leda till plötslig bromsfel under körning.
5

bort bromsok fästet med Hylsnyckelsats och lägg den åt sidan.
6

Avlägsna rotorn för hand och antingen har det bearbetas eller ersätta den, sedan om det. De flesta lokala verkstäder och verkstäder kommer maskinens rotorer för en liten avgift.
7

Dra gamla bromsbelägg ur bromsoket för hand. Spraya bromsoket glider med bromsen ren för att avlägsna eventuella byggt upp bromsdamm och gunk. Smörj bromsok glider med vitt litiumfett. Sätt bromsok kolv verktyget i bromsoket
8

och använda den för att dra tillbaka bromsok kolv. Ta bort verktyget och sätt kuddar ersättningsbromsbelägg när det görs.
9

Bolt bromsok fästet igen och sedan installera bromsoket i baksidan av hur du tog bort det.
10 < p> Upprepa stegen tre till nio på vänster bak.
11

tillbaka hjulen och hjulmuttrarna. Sänk Cadillac utanför pallbockar och på marken med domkraft. Dra åt muttrarna med 85 lbs /ft med momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123905.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.