Hur man tar bort generatorremmen på en 2001 Dodge Intrepid

Den 2001 Dodge Intrepid använder en två-bälte och slår tillbehören på framsidan av motorn. Den första rem driver A /C-kompressorn och är beläget närmast motorblocket. Den andra, och mer allmänt bytt bälte, är generatorn /servostyrning bälte. Detta band är beläget på den yttre kanten av vevaxelns remskiva, vilket gör den mer tillgänglig än den första. Saker du behöver
Wrench in
1/2-tums enhet breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet och lossa bulten på kabeländen med en skiftnyckel. Ta bort kabeln från batteriet och isolera den från batteriet när dina händer är nere runt remskivorna.
2

Lokalisera generatorn /servostyrning bältessträckaren nära generatorn och lossa låsmuttern på framför spännaren med en hylsa och spärrskaft. Placera en ½-tums bar drive brytare i det fyrkantiga hålet på spännaren och vrid den moturs tills remmen är lös.
3

bort remmen från remskivorna och sakta rotera spännaren tillbaka till sitt utgångsläge. Låt inte spännaren snap tillbaka eller skada uppstår på våren och inre delar av spännaren.
4

Avlägsna breaker bar från spännaren och ut ur motorrummet. Ta bort den gamla remmen från motorrummet och kasta om du byter ut den. Ställ den åt sidan om du kommer att återanvända den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123868.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.