Hur du ändrar olja på en Honda S2000

Honda rekommenderar byte av oljefilter i din S2000 samtidigt du byter olja. Om när det är, inte rekommenderar Honda inte en specifik körsträcka intervall mellan oljebyten, utan använder istället en elektronisk "motorolja liv" systemet att signalera dig när behovet att byta olja närmar sig. Systemet använder motorns temperatur och revolutioner istället för körsträcka för att avgöra när att signalera dig tid för underhåll. Om du regelbundet kör i dammig terräng, bör du byta olja tidigare än systemets signaler. Du kan byta olja och filter själv för att spara kostnader för arbetskraft. Den enda extra kostnad är en engångskostnad köp av ett specialverktyg för att ta bort oljefiltret. Saker du behöver
Oljefilter
Bil jack, bil hiss eller blockerar bil
Oil
Oljefilternyckel
Funnel
dräneringskärlet
Nytt avlopp bult bricka

Visa fler instruktioner
första inköpen
1

Kontrollera att oljefiltret du köper matchar din modell och årsmodell. Det ska stå på etiketten. Tyvärr, du kan inte gå med bilens manual, vilket inte gör en specifikation.
2

Köp fem liter SAE 10W-30 olja med API "för bensinmotorer" Starburst på kan, som rekommenderas av Honda. Använd SAW 5W-30 om vädret kommer att gå under minus 20 grader Fahrenheit. Köp en ny tvättmaskin avlopp bult också.
3

Köp en oljefilternyckel att montera filtret. Be återförsäljaren eller läs på förpackningen för att säkerställa kompatibilitet. Om du har problem att hitta det, tänk på att det oljefilternyckel är egentligen inte en skiftnyckel. Det är mer av en gummi-grep skruvstäd att sätta på filtret så att du kan stänga av den med en vanlig skiftnyckel. Addera oljebyte
4

Idle motorn tills oljans temperatur mätare på instrumentbrädan stiger till arbetstemperatur. Detta gör det lättare att rinna. Även uppvärmd, tar det ändå uppemot 20 minuter att fullständigt dränera.
5

Höj bilen när motorn svalnar nog så att du inte bränner dig när du kryper under. En hydraulisk hiss eller block är att föredra framför en nödsituation domkraft, som bilen kan rulla bort. Detta steg är valfritt, så att inte riskera att bilen faller på dig bara för att få mer utrymme att arbeta. Om du bestämmer dig för att använda uttaget, lägg tunga väskor (av utsäde eller salt, till exempel) under båda sidorna av en bakre däck.
6

Ta av motorolja påfyllningslocket. Det är längst bak i övre delen av motorn. Att tillåta luft hjälper oljan rinna snabbare.
7

Slide själv under motorn, lokalisera avloppet bulten och skjut tråget undertill. Det är på en sida hörnet av botten av motorn.
8

bort avloppet bulten med en vanlig skiftnyckel.
9

dränera behållaren i 20 minuter. Skruva skruven igen, med en ny bricka, eftersom de är sönderkrossbara och användning slits mycket snabbare än bulten. Om du använder en momentnyckel, dra åt den till 29 foot-pounds.
10

Leta oljefiltret ett par inches ovanför avloppet bulten.
11

Put den oljefilternyckel på det. Vrid den med skiftnyckel för att lossa den. Skruva loss filtret resten av vägen manuellt.
12

bort tätningen (en O-ring) som passar mellan filtret och motorn. Torka rent tätningens kontaktyta på motorn.
13

Sätt ett lager olja på tätningen som kom med det nya filtret. Håll tätningen på plats medan du skruvar filtret på manuellt. När du känner ett visst motstånd, avsluta det med oljefilternyckel, roterande två tredjedelar av en revolution. Skärpning ytterligare kan orsaka oljan att läcka.
14

Häll fem liter olja i motorn där du bort locket olja påfyllning. Kontrollera mätstickan för att säkerställa att du inte överfyllnadsskydd. Sätt tillbaka locket olja påfyllning.
15

Idle motorn i friläge igen, tills Oljetemperaturmätare nå arbetstemperatur. Kontrollera oljefiltret och töm bulten att se till att oljan inte läcker ut vid arbetstemperatur.
16

Sänk din bil av någon bärare. Addera Begagnade Oil

17

Wash används motorolja från huden med tvål och vatten så snart du kan.
18

Placera oljan i en sluten behållare och lämna det med en bensinstation eller återvinningscentral, som designad av Honda. Dumpning den på marken eller i soporna kan påverka deponi kemi och eventuellt vatten.
19

Vrid tomma olje kapslarna och det använda oljefilter open-end-ner i tråget. Nästa gång du gör ett oljebyte, kommer de att ha dränerad nog att du kan kasta ut dem i vanliga soporna. Återställa systemet oljelivslängd
20


Vrid tändningsnyckeln till "On" (läge II) utan att vrida runt motorn.
21

Tryck på "Trip" knappen upprepade gånger, tills motoroljan indikatorn visas.
22

Tryck på "Trip" igen, håller det tills indikatorn oljans livslängd blinkar. Det tar ca 10 sekunder.
23

Tryck och håll "Trip" igen, hålla den tills motoroljan livet återställs till 100 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123847.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.