Hur du kontrollerar om en Transmission Fluid Läcka i bilen

Transmissionsolja smörjer de rörliga komponenterna inuti din sändning. I en automatisk växellåda, fungerar denna tryckfluid som kylmedel och överför kraft från motorn till överförings-och drivhjulen. Om en bil fungerar medan transmissionsolja är låg, det orsakar större slitage på transmissionsdelar. Bilar använder inte upp denna vätska, så om det är låg, det finns en läcka någonstans. Instruktioner
1

varsel om det finns någon våt olja på din uppfart eller där du brukar parkera. Det skulle bilda en vattenpöl under den främre mitten av bilen.
2

uppmärksam på en överhettad bil. Detta skulle kunna vara en följd av en läcka som hindrar kylning av transmissionen. Addera 3

Kontrollera nivån på transmissionsolja med rätt mätstickan för att se om det är lågt. Om det är, fylla på det och kör det runt i ett par miles, sedan kontrollera vätskenivån igen för att se om det har sjunkit.
4

komma under bilen och titta på sändningen tätning som håller din sändning tillsammans. Om tätningen är dålig, kan det orsaka en läcka där.
5

Leta avtappningspluggen på din sändning, som bara ser ut som en skruv skruvas in i metallen, och se om det finns transmissionsolja läcker där.
6

Hitta varje plats på din sändning där en annan del eller komponent går det, får skruvas in i det, eller fäster det på något sätt. Läckage förekommer ibland i dessa fläckar runt slitna tätningar eller spruckna delar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123975.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.