Glasfiber Repair metod Technique

Glasfiber är ett starkt, fjädrande material adaptaple till intrikata och funktionella former. När skadade, dock kan det skapa en ojämn och ful område på din båt, bil eller hushåll installation. Reparera glasfiber tar tålamod, några lätt tillgängliga material och lite teknik för att göra det bra som ny. Köp en rulle av glasfiberväv, epoxiharts och härdare, sandpapper och en god kvalitet glasfiber-kapsåg. Alla dessa finns på en marina leverans butik. Förbereda det skadade området


innan reparation området, måste den rengöras och förberedd för att tillämpa nya glasfiber. Använder sågen, skära bort alla skadade och trasiga glasfiber och skär ungefär en halv tum i den oskadade området. Använda sandpapper, avsmalnande kanterna på den nu rena hål i glasfiber. Använd ett bra avfettningsmedel rengöringsmedel för att rengöra området av något fett, smuts, damm eller olja.
Efterbehandling Reparera

Applicera glasfiber i lagren, och päls varje skikt med den härdade epoxihartset. Täck framför hålet med lite vax papper och fäst den med tejp. På baksidan, skär glasfiber i bitar storleken på hålet plus ytterligare tum av material. Applicera ett lager av glas, och päls med epoxi med en valspåföringsorgan. Upprepa med en andra bit av glasfiber och fortsätta tills plåstret är så tjock som den ursprungliga glasfiber montering. Var noga med att arbeta snabbt eftersom epoxi härdar i ca 20 minuter. Tillåten plåstret härda i minst 24 timmar.
Efterbehandling Reparera


När glasfiber härdas, avlägsna vax papper. Fyll varje grop eller vakanser med färska härdad epoxi och låt det härda. Härdat sand plåstret ordentligt, börjar med en tung-slippapper och arbeta till en fin sand. Avsluta med en lätt våt sandning.
Gelcoating Reparera
Gelcoat

är ett material som används för att ge glasfiber färg och en glänsande yta. Det blandas liknar epoxi och kan appliceras som en färg på lappade området. Gelcoat kommer klart och är färgad med en blandning av nyanser. Använd en fabrik-blandning diagrammet för att matcha färgen med de reparerade glasfiber. Blanda färgtonen med gelcoat innan du tillsätter härdare. När du har lagt, kan den tillämpas som måla med antingen en pensel eller roller. Plåstret ska nu vara mindre märkbar än det var med precis det vanliga glasfiber. Härdat upprepa slipprocess du använt med glasfiber. Fjäder kanterna på gelcoated område med den befintliga färgen. Även att få en perfekt sömlös match tar tålamod, tar sig tid att göra det rätt kommer att löna sig med en snygg reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123925.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.