Hur man byter en packning ventilkåpa på en 1990 Toyota Camry

Byta packning ventilkåpan på 1990 Toyota Camry är en relativt enkel introduktion till packningen och tätningen underhåll. Ventilkåpan är oftast en av de första tätningarna att börja läcka olja, vilket kommer smutsiga din motor snabbt. Byte av packning ventilkåpa håller din motor ren och bidra till att du har rätt nivå på olja i bilen. Saker du behöver
Hylsnyckel och adaptrar uttag
Ventil packning byte
Silikon
Skruvmejsel
Luddfri trasa
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din 1990 Toyota Camry. Om din huv inte bo öppna av sig själv, måste du hitta ett objekt för att stötta det öppna, så att det inte faller på samtidigt som man försöker att arbeta på motorn.
2

Använd din hylsnyckel skruva isär ventilkåpan på 1990 Toyota Camry. Ventilkåpan kommer att vara nära den främre mittsektionen av motorn och sitter på toppen av allt annat. Det är en rektangulär, kantiga bit metall som med största sannolikhet kommer att ha bevis för oljeläckage. Det finns bara två bultar för ventilkåpan. Se till att du sätter skruvarna på ett ställe där du inte tappar bort eller glömmer var du lagt dem. Addera 3

Ta bort den gamla packningen från insidan av ventilkåpan. Om packningen är torr-ruttnade, så du kan använda en platt skruvmejsel för att bända upp den gamla bitar av packningen. Rengör ventilkåpan så mycket som möjligt och se till att det inte finns några bitar av den gamla packningen kvar på ventilkåpan.
4

Kör en sträng silikon längs insidan läppen av ventilkåpan där den gamla packningen brukade vara. Silikonet hjälper den nya packningen till bond och tätning med ventilkåpan.
5

Montera den nya packningen ventilkåpan på din Toyota Camry ventilkåpan. Gör detta genom att börja vid en ände av packningen och se till att alla av slack är ute och packningen sträcks för att passa hela vägen runt ventilkåpan. Torka bort överflödigt silikon när packningen placeras i läppen av ventilkåpan.
6

Bolt ventilkåpan på plats igen. Om det finns någon silikon överskott sipprar ut ur ventilkåpan på din Camry, torka sedan bort med en trasa. Låt silikon ungefär en timme för att torka ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123869.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.