Hur man byter Radiatortermostat på ett fordon

Varje bil, från början av Henry Fords Model T linje med dem i dag, har en sak gemensamt med alla andra: motorn blir varm. Termostaten i din bil är i huvudsak en värmekänslig ventil som öppnar bred den varmare motorn blir, vilket i sin tur gör att mer kylvätska från kylaren för att flöda in och hålla motorn på bästa arbetstemperatur. Som med de flesta bildelar, är termostaten livslängd inte är oändligt, och du måste så småningom ersätta enheten på grund av enkel slitage. Saker du behöver
Clean Wrench hink
eller Ratchet och Hylsnyckelsats
rakblad eller skrapa Tool Review Termostatpackning
Packning tätningsmedel
Byte termostat
Visa mer Instruktioner
1

Öppna din huva och lokalisera termostathuset. Det finns två grundläggande platser där du hittar huset: på vattenpumpen eller på motorblocket nära toppen av din motor. En stor slang från kylaren kommer att ansluta till termostathuset, så att du kan följa denna slang för att lokalisera huset.
2

Töm kylaren på kylvätska genom att koppla en av de lägre slangar och låta kylvätskan att flöda in i en ren hink eller liknande behållare. Detta kommer att förhindra att kylvätskan läcker ut under installationen av din nya termostaten.
3

Lossa och koppla bort kylarslangen från termostathuset att få tillgång till bostäder bultar.

4

Använd en skiftnyckel eller Ratchet och uttag för att lossa och ta bort bultarna som håller termostathuset. Ta sedan bort kåpan för att exponera termostaten.
5

noga märke till hur termostaten är orienterad mot motorblocket, ta sedan bort och kassera termostaten.
6

Rengör resterna av den gamla termostaten packningen från botten av huset samt det område där huset vilade, med ett rakblad eller skrapa verktyg.
7

Applicera ett lager av packning tätningsmedel på botten av termostathuset. Tryck den nya termostaten packningen ordentligt mot botten av huset för att få det att fästa det.
8

dit den nya termostaten så att den är orienterad på samma sätt som du noterade tidigare, sedan ersätta huset och fäst den med de bostäder bultar. Återanslut kylarslangar och fyll kylaren för att byta ut kylvätskan du dräneras ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123838.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.