Hur får man generatorremmen på en 1996 Grand Am

Innan införandet av serpentin bälte systemet, presenterade många motorer en kilrem tillbehörssystem drivrem, där en rem skulle vända ett tillbehör, utnyttja roterande motoreffekten vev. Detta innebär att om man bälte raster, är det lätt att byta ut den enda rem och få på din väg, plus en enda tillbehöret fungerar inte under tiden. I fallet med en 1996 Pontiac Grand Am, dock måste du dra ur remmen steering pump innan du kan komma åt generatorremmen. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Byte generatorrem
Visa fler instruktioner
1

Pop huven på Grand Am och lokalisera motorenheten steering pump i det övre vänstra hörnet av motorn. Det finns en pivot bult i det övre högra hörnet av servopumpen. Lossa denna skruv, med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Lossa därefter justera bulten längst ner på servopumpen och skjut pumpen mot mitten av motorn.
2

Dra power bältet servopump bort linhjulet den ansluter till på höger , vilket är vattenpumpen remskiva. Låt bältet att hänga löst på motorn medan du tar bort generatorremmen.
3

Lossa svängbulten och justerskruven på generatorn, med 3/8-tums Ratchet och uttag . Skjut generatorn mot mitten av motorn, och skjut remmen från generatorn.
4

Skjut nya remmen på vattenpumpen remskivan och generatorn. Skjut generatorn bort från mitten av motorn och dra åt justerskruven med 3/8-tums Ratchet och uttag. När bandet är tight, dra svängbulten på generatorn också.
5

Skjut servopumpen bältet över vattnet remskiva med händerna och dra sedan servopumpen ifrån centrum av motorn tills bandet har spänningen på den. Dra åt justeringsskruven och svängbulten på servopumpen, med 3/8-tums Ratchet och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123837.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.