Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Återställa en läderratt

mjuk, smidig läder skapar en behaglig handtag för din ratt, men du kan säga det motsatta för slitna läder. Peeling eller sprucken läder på ratten kan kännas oroväckande obehagligt och dessutom förstör utseendet på en annars elegant fordon. Återställa lädret kan återgå till en nästan ny stat. Vänta inte tills det är för sent, dock eller din ratt kan bli bortom reparation, tvingar dig att köpa en ny eller lida med den befintliga skador. Saker du behöver
Duk
Maskeringstejp Tvättsprit
Bomullsswabs
Linolja
Sandpapper
läder filler
vidhäftningspromotor
Dye
Sponge
Klarlack sealer
Visa fler instruktioner
1

Täck ditt säte, golv och instrumentpanel med en disponibel, robust tyg. De kemikalier som du använder för att återställa lädret på ratten kan missfärga säte, golv och instrumentpanel om du inte skyddar dem med trasan.
2

tejp Place maskering över några knappar eller logotyper som inte görs av läder på ratten. Rengöring och färgämnen du använder på lädret kommer att förstöra dessa om du inte vidtar åtgärder för att skydda dem.
3

Rengör ratten med tvättsprit. Skrubba lädret med bomullspinnar indränkt i alkohol tills bomullstopparna komma undan ren. Skrubba hela ratten och inte bara den del som måste återställas.
4

Sand ratten med 400-grit sandpapper eller högre. Detta tar bort de skorpor flingor av läder och även skapar små repor i ratten som låter färgämnen att sippra in i lädret.
5

Torka ratten med linolja för att mjuka upp lädret. Låt det sitta i 10 minuter så att lädret absorbera linolja.
6

Fyll hål i läder med läder filler. Använd fingrarna för att jämna ut filler över veck och hål i lädret. Slipa den torkade filler med 400-slippapper för att göra området smidig.
7

Torka ratten med en robust duk för att ta bort rester från sandpapper. Dessa små smulor av läder, filler och sand kommer att avbryta reparationen, så ta bort varenda korn du kan hitta.
8

Coat ratten i en tydlig läder adhesionspromotor. Adhesionspromotor hjälper binda skinnfärgen till ratten, vilket gör det längre. Det gör också tillämpningen av färgämnet mycket smidigare.
9

Doppa en svamp i skinnfärgen. Torka färgen på ratten i cirkulära rörelser tills färgen helt rockar ratten.
10

Spray ratten med satin klarlack när färgämnet torkar. Detta skyddar ratten från skador och ger det en mjuk, behaglig känsla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123563.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.