Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Hur rekonditionera vinylsäten

Utan ordentlig vård, kan vinylsäten bli hårt, spruckna och spröda. Du kan rekonditionera vinyl och ge den nytt liv med en enkel rengöring och konditionering process. När vinyl är ren och betingad, kan du reparera sedan några sprickor i ytan på vinyl. Men om du försöker att reparera sprickor innan vinyl är villkorad, kommer reparationen att gå dåligt och kan till och med öka skadan på ytan av vinyl sätet. Saker du behöver
vinylrengöring eller diskmedel
mjuka trasor
Ammoniak
Väteperoxid
mjuk borste
Gamla handdukar
Vinyl behandling eller skyddande sprej

Visa fler instruktioner
1

Rengör ytan av vinylsäten med vinylrengöringsmedel eller med varmt vatten och några droppar diskmedel. Arbeta renare i ytan av vinyl med en mjuk trasa. Rengör och torka vinyl ordentligt tills dukarna inte längre komma undan smutsiga eller grå.
2

Ta bort mögel eller mögel växer på vinyl med en blandning av 1 msk. ammoniak, ¼ kopp väteperoxid och 3/4 kopp vatten. Häll blandningen i en behållare som du har på handen eller använda din diskbänk. Arbeta ammoniakblandningen i vinyl med en mjuk borste för att ta bort mögel från vinyl. Skölj med vatten och torka med gamla handdukar. Låt sätena torka helt. Addera 3

Spray vinyl behandling direkt på vinyl. Arbetet behandlingen in i porerna i vinyl med en mjuk trasa. Låt behandlingen att suga in i vinyl i ungefär fem minuter. Gnid behandlingen spraya in i vinylsäten för flera minuter. Låt behandling spray att torka i en eller två timmar i solen. Sitt inte på eller vidrör vinyl tills ytan av vinyl är torrt.
4

Applicera en andra beläggning av vinyl behandling om vinyl är fortfarande torr och hård. Fortsätt att lägga till fler konditioneringsbehandling tills vinyl är mjuk och smidig gång. Den vinyl behandling inte bara mjukar upp vinyl men också skyddar vinyl från solskador, mögel och andra fläckar.
5

Ren och skick vinylen ungefär en gång i månaden efter den initiala konditionering. Detta förhindrar att vinylen från uttorkning och sprickbildning, djupa fläckar och andra problem som ofta drabbar vinyl objekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123564.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.