Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man tar bort sot från billack

Din bil är ständigt utsatt för många externa föroreningar som smuts, sot, damm och sot. Sot är fina svarta eller bruna partiklar som bildas genom ofullständig förbränning av trä, olja, kol, eller andra bränslen från bilar. Sot kan notoriskt hålla sig till billack om de inte avlägsnas. Däremot kan du enkelt ta bort sot utan att skada billack med en lera bar. Clay barer är återanvändbara och kan köpas på någon bil butik. Saker du behöver
Bil duster
Clay smörjande bespruta
Bil lera
Handduk
Soap
Sponge
Visa fler instruktioner
1 < p> Torka utsidan av din bil med en långskaftad bil dammvippa för att ta bort sotet. Damm från taket, bakljus, strålkastare och stötfångare. Se till att bilen är torr innan du torkar. Om det är blött, parkera den i ett garage och låt torka först innan tvätt.
2

tvätta bilen för hand eller ta med den till en biltvätt. Vid tvättning för hand, spraya bilen med vatten, applicera biltvätt flytande tvål med en svamp och skölj igen med vatten.
3

Applicera en generös mängd lera smörjande dimma (vanligtvis kommer med leran bar) till bilens exteriör. Tillämpa smörjmedelsspray tillåter smörjmedlet lera att glida över billack utan att fördärva det. Smörjmedelsspray torkar upp snabbt så gäller en hel del.
4

Applicera leran bar på utsidan av bilen. Riv av en bit lera bar och knåda den med händerna för att mjuka upp den. Undvik att placera lera på golvet eller det kommer att plocka upp smuts och andra hårda skräp som kan förstöra din bil färg.
5

Gnid uppmjukade leran till de områden i bilen drabbats av sot. Använd lätta, korta cirkulära rörelser. Torka av lera med en handduk efter det torkar. Fortsätt leta efter drabbade områden och tillämpa leran.
6

Tvätta bilen med tvål och vatten efter att du har tagit bort sotet med leran. Handduk bilen exteriör torrt med en ren handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122990.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.