Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Ångtvätt en bilmotor

Även ånga rengöring rekommenderas inte för alla bilmotorer, i slutet av beslutet återstår fram till fordonets ägare. Debatten fortsätter över lämpligheten av antingen tvättning eller ångande en motor. Men i det långa loppet, de flesta är överens om att en ren motor är vida att föredra framför ett som är belagd med fett och smuts. Det minskar risken för motorns brand avsevärt och bidrar till att förlänga livslängden på engine.Much påstående också existerar över termen "ånga rengöring" när i själva verket många av de så kallade ånga processer fortfarande involverar kemikalier , vätskor och andra föreningar. Ändå är varje flytande användning i ångform trodde säkrare för kretsar och känsliga sensorer än användningen av rinnande vatten. Instruktioner
1

Bestäm om du vill använda en motor-rengöring förening. Detta beslut kan bero något på den typ av rengöring med ånga process som används, såväl som villkor för motorn. Vissa professionella ångtvättar är tillräckligt kraftfull för att ta bort fett och smuts utan användning av ytterligare föreningar. Men många ångtvättar byggda för hemmabruk är inte lika kraftfulla och kan kräva ytterligare stöd för att vara effektiv.
2

Ansök motor-rengöringsmedel, om de behövs. Var noga med att följa alla de instruktioner som beskrivs för varumärket av motorns rengöringsmedel som används. Var försiktig så att inte produkten på någon av de fordon känsliga sensorer eller kretsar. Täck över eller på annat sätt dölja de delar för att förhindra skador. Instruktioner för detta ändamål bör ges i bilens underhåll guide.
3

Låt motorn-rengöringsmedel för att sitta för mycket tid rekommenderas i instruktionerna. Det kommer att bli något beroende på mängden smuts och olja som måste avlägsnas från fordonet.
4

Avlägsna så mycket överskott rengöring produkt, fett och smuts innan ångan reningsprocessen. Var noga med att använda material som inte skadar ytan på motorn.
5

Ta bilen till en plats där professionell rengöring med ånga tillhandahålls, eller laga din egen ånga-rengöring utrustning för användning. Dubbelkolla att se till att alla de fina Motorgivare, bildelar, och öppna kretsar täcks på lämpligt sätt innan ångan reningsprocessen.
6

Ångtvätta motorn försiktigt enligt instruktionerna för den utrustning som används. Återstår så långt bort som möjligt från alla öppna kretsar, sensorer eller känsliga delar av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122194.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.