Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att förhindra rost från att sprida

Rost uppstår när syre kommer i kontakt med metall i närvaro av vatten. Detta resulterar i oxidation, eller rost. Rost försvagar metall och gör att det ser oattraktivt. Rost är ofta oundvikligt, särskilt på äldre bitar av metall. Ljus rost kan tas bort och stoppas hemma, utan professionell hjälp. När rost blir för tung, är det ofta bäst att helt ta bort och ersätta den oxiderade metallen. Eftersom ljus rost kan bli tung, är det viktigt att stoppa den från att sprida sig. Saker du behöver
stålborste eller sandpapper Handskar
Skyddsglasögon
Primer med rostskyddsmedel
Måla med rostskyddsmedel
Visa fler instruktioner
1

Tvätta metallen. Ta bort alla spår av fett och damm. Den typ av renare du använder beror på vilken typ av metall du rengör. Om du rengör en bil, till exempel, använder tvål biltvätt och vatten. Låt metallen torka helt.
2

Använd en stålborste eller sandpapper för att förbereda ytan. Borste eller sand bort rost på ytan. Ta på skyddshandskar och skyddsglasögon.
3

Applicera primern med rostskyddsmedel över det drabbade området. Det enklaste sättet att tillämpa primer är att använda en spray primer. Täck hela området. Om metallen aldrig har målats, prime hela området.
4

Vänta primern torka helt.
5

Applicera färgen med rostskyddsmedel över det drabbade området . Det enklaste sättet att tillämpa primer är att använda en spray primer. Täck hela området. Om metallen aldrig har målat, måla hela området.
6

Vänta färgen torka helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122985.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.