Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att rengöra en '85 Monte Carlo LS med fälgar

På många sätt definierade Monte Carlo fjärde generationen (1981 till 1990) modellen. Relativt stor, med en lång motorhuv och korta däck, bakhjulsdrift och en V8-motor, är det litet konstigt detta chassi gynnas av så många entusiaster. Den "donk" trenden från de senaste åren (kännetecknas av en hög markfrigång och stora eftermarknaden hjul) har medfört en ny nivå av styling till detta chassi, men inte presentera några utmaningar där rengöring och detaljer är berörda. Saker du behöver
Biltvätt tvål
borste Biltvätt och förlängning pole
Naturligt hår pensel, 1 tum med 1/4 tum
Syntetisk borst pensel, styv borst, 2 tum med 1/2 tums
Stiff-borst kvast
aluminiumfälg renare
ren trasa
Visa fler instruktioner
1

Spray ena sidan av bilen med din vattenslang, inklusive taket, huven och bakluckan. Fyll din hink med en 10-till-1 blandning av biltvätt tvål och vatten, röra om den med slangen som du fyller att producera bubblor.
2

Spray taket med vatten. Doppa skurborste i tvålvatten och skrubba taket från ena sidan till den andra, applicera extra tryck på vinylen om din LS har en.
3

Doppa naturliga hår pensel i såpvatten och använda den för att rengöra raka "rännor" längs kanterna på taket. Dessa droppa skenor är en fälla för smuts.
4

Spray taket ner med din slang, eliminera så mycket av tvålrester som möjligt. Spraya förarens fönster sidodörr och tvätta den med din skurborste. Använd naturliga borste för att komma in i hörnen där fönstret möter dörren.
5

Arbeta dig runt bilen, rengöring av fönster i spray-scrub-detalj-skölj sekvens. Tanken är att komma runt och ner i en moturs spiral.
6

Tvätta huven och bakluckan, sedan börja arbeta dig runt karossdelar. Använd din detalj pensel för att komma in i de försänkta områden där Monte strålkastare och bakljus fäster vid kroppen. Använd pensel för att rensa ut runt grillen och emblem. Spraya hela bilen när du är klar rengör karossdelar.
7

Spray insidan av hjulhusen med en koncentrerad ström av vatten för att avlägsna bebyggda lera och smuts. Använd din kvast och lite tvålvatten att skrubba runt insidan av hjulhusen och runt spiralfjädrar.
8

Spray dina fälgar med en specialiserad skummande aluminiumfälg renare och låt det sitta i 2 minuter . Använd din styv syntetisk pensel och lite såpvatten för att skrubba smuts och bromsdamm ur sprickorna och bultskallar på dina fälgar.
9

Skrubba däck med din kvast och lite tvålvatten. Spola hela bilen från topp till botten och runt kanterna tills sköljvattnet är klart och fritt från tvålrester.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122898.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.