Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur du använder Gunk Engine avfettning

Det finns massor av goda skäl att hålla bilens motor ren. Smutsiga motorer är svårare att arbeta med, för att inte nämna en hel stökigare. Inbyggd upp smuts och olja gör det svårt att lokalisera oljeläckage, och när det kommer skräp på händerna eller verktyg, kan det göra dem hala. Smutsiga motorer också presterar inte lika effektivt som rena motorer. Men rengöring en motor kan vara en utmaning också, särskilt på nyare modeller med alla typer av elektroniska prylar som kan vara ganska känslig för jet vattenstänk. Det är var speciellt framtagen avfettningsmedel från tillverkaren Gunk spelar in. Saker du behöver
gunk Motor Avfettaren
tunga väskor plikt plast att täcka känsliga komponenter
Wet bomullstyg slang
Vatten med sprutmunstycke
Visa fler instruktioner

1

parkera bilen utanför. Om du måste använda en inre garage, öppna dörrar och fönster för att säkerställa korrekt ventilation. Slå av tändningen. Låt motorn svalna helt innan avfettning Gunk Engine.
2

Lyft och säkra huven i sitt öppna läge. Helt täcka distributören, förgasare, alla elektroniska komponenter och ledningar och luftsystem intag. Dubbel-kontrollera att alla exponerade elektriska ledare är täckta för att förhindra kortslutning.
3

Se till att motorn är helt torr. Peka sprutmunstycket i riktning mot motorn. Tryck på sprayknappen och spraya avfettningsmedel frikostigt över alla utsatta motordelar.
4

Torka bort over-sprej från målade ytor och släta ytor med en våt trasa. Låt avfettningsmedel för att arbeta under 15 minuter. Områden som har överdriven nedsmutsning kan kräva borstning för att avlägsna skräp.
5

Skölj avfettningsmedel från motorn med en fin ström av vatten börjar från toppen och arbeta till botten. Ta bort beläggningar från distributören, förgasare, alla elektroniska komponenter och ledningar och luftsystem intag.
6

Starta motorn. Låt motorn gå på tomgång i 15 minuter eller tills den är helt torr.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122607.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.