Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hemlagad avfettning för bilmotorer

tiden, bilmotorer blir fet och smutsig. Den kommer bara med territorium. Även de renaste, blankaste bilar på gatan kan vara otäckt under huven. Det finns många motor avfettningsmedel som finns i butiker som kommer att arbeta för att rensa upp en motor, men det finns ett par alternativ för att göra ditt eget hemma som kommer att bli billigare och fungerar lika bra. Fotogen avfettningsmedel
fotogen

Användning eller diesel som bas för ett avfettningsmedel som fungerar bra för att lossa fett och smuts från bilens motor, enligt TotalMotorcycle.com.

Få en 1-gallon kanna och se till att den har blivit ordentligt rengjord ut och sköljas med vatten. Lägg en kvarts liter fotogen eller diesel till kannan och häll i 1/4 kopp flytande diskmedel. Fylla resten av kannan med vatten och försegla kannan tätt.

Skaka kannan att kombinera innehållet och bildar din motor avfettningsmedel. Som ni kanske förstår, blanda petroleumprodukter och vatten inte bra, men en god shake strax före användning kommer att emulgera ingredienserna tillräckligt länge för detta projekt. Häll avfettningsmedel på smutsiga motordelar och låt det dra en stund. Använd en del borste för att skrubba motorn och titta på fett och smuts börjar att tvätta bort. När motorn verkar vara ren, skölj motorn med rent vatten från en kanna eller slangen.
Mild Avfettaren
p Om du någonsin undrat hur tvättmedel klarar att få ut en del av dessa livsmedel fläckar på din skjorta, bara tänka på vad som gör färgningen. I många fall har olja och fett i livsmedel är de delar av maten som orsakar fläckar på kläderna. Tillämpa ett avfettningsmedel i form av tvättmedel är hur man får fläckar ut.

Tvättmedel också kan avfetta en bilmotor, enligt Frugalicity.com. Detta billig och säker lösning gör att du kan skrubba bort envis fett och uppbyggd enligt bilens huva.

Lös 1/4 kopp pulverform tvättmedel i en 1-liters kanna full av varmt vatten. Blöt en svamp i lösningen och skrubba fettet bort av de områden i motorn som behöver rengöring. Upprepa processen så många gånger som behövs för att ta bort allt fett.

Skölj motorn noga med rent vatten när du är klar och kasta eventuella rester i kannan. Denna blandning bör inte lagras. Kassera återstående avfettningsmedel genom att hälla ner ett avlopp. Denna milt skadar inte VVS.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122503.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.