Hur man klä en bildörr

Mycket få bilar har helklädd dörrar på insidan idag. Om du har en gammal bil med vinyl klädsel som behöver bytas eller vill lägga till en ny bil, kan du vara bättre att skapa klädseln själv. Ett sådant skydd är oftast gjord av en vinyl blad över en tunn skiva av stoppning. Du måste skära ett ark av varje av dessa i form för att passa dina dörrpaneler. Saker du behöver
Vinyl lock 1/2 tums skum Sax
brukskniv
Flytande lim
symaskin
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

bort dörrpanelen. Koppla bort bezel dörrhandtag först genom att ta bort skruvarna som fixerar det. Ta bort alla andra skruvar på panelen, lyft av sina klipp och koppla ur alla andra kontakter på panelen.
2

Ta bort den gamla klädseln från panelen om bilen har en. Det är endast med äldre bilar. Den klädseln är oftast gjuten till en träfiberskiva från en värme press och limmas på baksidan längs kanterna. Peel locket kanter bort från träfiberskiva, trimma bort det med sax och skala resten av locket i styrelsen. Addera 3

Trace ett mönster längs panelen för klädseln. Om bilen hade stoppning och du höll det gamla omslaget intakt, använda den som en stencil. Annars, spåra och skär en disposition med stora papper eller tyg. Kom ihåg att lägga till hål i mönstret för dörrhandtag bezel, fönster vev och högtalare.
4

Skapa ditt klädseln. Det finns två stycken som du behöver för att skära i dörrpanelen formen. Klipp en bit av 1/2-tums tjock skum och en annan av vinyl. Den vinyl bör vara några inches större än panelen. Bond vinyl till skummet, men låt bitarna separata runt skum kanter.
5

Stitch veck i locket om du vill. Detta hjälper fixera vinyl till skummet tillsammans med att lägga stil. Använd en symaskin vars nålen kan tränga in i skummet.
6

Applicera flytande lim runt mitten av dörrpanelen eller fiberskivor. Centrera klädseln på panelen för att placera det perfekt. Vrid panelen upp och ner.
7

Trimma kanterna av skummet för att passa på panelen och styrelsen så att skummet inte linda in över kanten. Vira vinyl runt kanterna och limma den till panelens baksida. Skär skåror i vinyl runt panelens hörn så att vinylen inte gäng upp och skapar extra bulk.
8

Cut hål i klädseln med en mattkniv där den överlappar hål för panelens montering skruvar.
9

Anslut stoppade tillbaka panelen på dörren. Upprepa alla ovanstående för den andra dörren (s).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/120963.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.