Lagar om Bil Repossessions

När du får ett lån för att köpa en bil, samtycker du till att göra utbetalningar i tid tills lånet och upplupen ränta har betalats. Det finns lagar som skyddar en gäldenär, liksom borgenären, för att säkerställa att om kontraktet bryts, kan konsekvenser och kommer att inträffa. Återtagande är en konsekvens gäldenären får möta för brott mot ett fordon låneavtal. Tillvarata Vehicle


När en gäldenär inte fullgör en bil lån, har borgenären en laglig rätt att beslagta fordonet omfattas av gällande statliga lagar. Gäldenären har brutit kontraktet, varför samtliga avtal är inte giltiga längre. Äganderätt fordonet tillhör borgenären förrän gäldenären eller fordonets ägare har gjort den slutliga betalningen. När betalningar på fordonet inte görs, har borgenären inte gå till domstol för att lagligen återta fordonet och i vissa stater inte måste ge en varning för avsikt att återta. Addera återförsäljning Fordon

borgenär har en laglig rätt att sälja bilen när den har återbördats. Fordonet får säljas i en offentlig eller privat försäljning gottfinnande borgenären. Enligt lag har borgenären att berätta gäldenären för planer på att sälja bilen eftersom gäldenären har rätt att kräva att fordonet skall säljas. De flesta gäldenärer som är skyldiga mindre än vad bilen är värd utnyttjar denna rättighet, för att betala ner skulden. Om fordonet säljs på offentlig auktion, kräver lagen en borgenär att underrätta gäldenären, som får närvara och delta i budgivningen.
Brist Lagar
< p> Gäldenären är ansvarig för en brist, vilket är när kreditgivaren återtar ett fordon och säljer det till ett pris lägre än vad kreditgivaren skyldig. Borgenären kan stämma gäldenären för den återstående skulden. Om fordonet har $ 4000 kvar på lånet, och borgenären säljer bilen för $ 2.500, är ​​skyldig gäldenären fortfarande borgenären $ 1.500. Vissa stater har konsumentskyddslagstiftningen som förbjuder en borgenär från att samla på en brist.
Consulting med kreditgivaren
p Om inte kan göra en betalning eller om en betalning är sen kan gäldenären samråda med borgenär, som inte behöver gå med på att acceptera en försenad betalning. Detta är en frivillig återbördande varigenom borgenären inte behöver spendera så mycket i avgifter och kostnader genom att söka på fordonet än genom repossessing det. Ägaren av fordonet kommer frivilligt återlämna fordonet och om en överenskommelse nås, måste borgenären hedra avtalet under förutsättning att avtalet är skriftligt.
Redeeming Property

När en bil har varit återtas, kan gäldenären lösa in bilen genom att betala den resterande balansen i sin helhet. Att kreditgivaren har rätt att få betalt några avgifter och kostnader som rimligen orsakats av utmätning. För att få bilen tillbaka, måste gäldenären vidta åtgärder innan borgenären har sålt fordonet eller tecknat avtal om att göra det. De flesta borgenärer vägrar att acceptera betalningsarrangemang efter återtagande eftersom de inte vill ta några fler chanser med en gäldenär som försummat betalningarna. Dock kan vissa borgenärer ta denna chans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100676.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.