Svenska Bil >> Bil Lån Finansiering >> Auto lån >> Content

Hur beräknar jag Principerna & Intresset för ett billån?

Du kan enkelt bryta ner den månatliga utbetalningen av en bil lån i partiet går mot ränta och den del som går in mot huvudman. Allt du behöver är en miniräknare med en exponent nyckel. Saker du behöver
Miniräknare med exponent nyckel
Visa fler instruktioner
1

Bestäm den periodiska räntan ("I") från den nominella (angivna) räntan med dividera med 12. Till exempel, om den nominella räntan är 6 procent, då den periodiska räntan är 0,005.
2

Beteckna den månatliga betalningen med bokstaven "M". Räkna inte betalning för skatter, försäkringar och andra avgifter i detta belopp. Beteckna antalet kvarvarande framtida betalningarna kvar med bokstaven "n". Inkludera betalningen närvarande betalt, som du vill den huvudsakliga intresse sammanbrott.
3

Beräkna värdet (1 + i) ^ n och beteckna den med bokstaven "x". Här indikerar cirkumflex exponentieringen
4

Hitta den nuvarande balansen ("b") med följande formel:. M {1 + (1 +1 /X) /i}. I detta belopp ingår ersättning som är närvarande på grund.
5

Hitta räntedelen av betalningen nuvarande grund genom att multiplicera "b" med "jag." Detta betalar för upplupen ränta på beloppet "B" över föregående månad.
6

Subtrahera resultatet av Steg 5 från "m" för att få del av den för närvarande på grund av betalning som går mot huvudman. Med andra ord, beräkna M -. Bi

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-loans/100587.html

Previous:
Next:

Auto lån

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.