Svenska Bil >> Bil Lån Finansiering >> Auto lån >> Content

Konsumenträttigheter för en auto rubriker & brickor i Georgia

Titel lån är alternativa finansieringsmetoder för personer med dålig eller minimal kredit historia. För dessa människor, kan motorfordon ägande användas som säkerhet för att ersätta bristen på eller dålig kredit. Även delstaten Georgia erkänner titel lån, administrerar det dem på ett sätt som liknar bonde börser. Så fungerar

Georgia är en av två stater att hantera titel lån som bonde börser. Liknar en bonde, accepterar mäklaren fordonet som säkerhet och ger en bråkdel av objektets värde. Fordonet därefter ges till mäklaren om säkerhet tills lånet betalas i sin helhet. Om låntagaren framgångsrikt betalar lånet av med ränta, får han besittning av fordonet. Att misslyckas med att betala lånet och ränta kan resultera i att ägaren förlorar bilen till bonde mäklare.
Räntor

Även konsumenterna måste betala ränta på titeln lån, de har rätt att underrättas om räntorna innan överenskommelse. Dessutom kan räntorna inte överstiga fem procent per månad i Georgien. Mäklare laddning mer än den tilldelade andelen är skyldiga till en förseelse och kan åtalas om rapporteras av konsumenten.
Tidsperiod

Titel bonde lån ges för 30 dagar. Individer och mäklare är villiga att förlänga tidsperioden kan göra det för ytterligare 30-dagars perioder. Bonde mäklare får inte debitera konsumenterna mer än 25 procent under de första 90 dagarna, och får inte ut mer än 13 procent ränta per månad efter den 90-dagarsperiod. Låntagarna behöver inte gå med på ett avtal som tar överdrivet intresse för längre titel lån
Standard:. Skriftlig anmälan

Mäklare får inte ut några förseningsavgifter eller ta i besittning av låntagarens bil utan skriftlig anmälan om en sådan åtgärd. Före att ta äganderätten till fordonet, måste mäklaren informera låntagaren om att företaget planerar att ta i besittning pawned varor på grund av titel lån standard. Sådan anmälan skall göras minst 10 dagar före utmätning och bör innehålla ett alternativ till bil besittning. En konsument har rätt att lösa standard titel lån på ett fredligt sätt även efter att ha fått skriftlig anmälan om återtagande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-loans/100636.html

Previous:
Next:

Auto lån

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.