Vad är California SR-22 försäkring?

En SR-22, formellt känd som California försäkringsbevis certifikat, är en form som krävs för vissa förare i riskzonen, oftast förare som dömts för rattfylleri. Efter en California förare döms för brott mot ett eller flera statliga körning lagar, har den drivrutinen att lämna en SR-22 med Kalifornien DMV genom en auto försäkringsbolag att kunna lagligt köra i Kalifornien. Typer
p Det finns tre olika typer av SR-22 former i Kalifornien. En är en bred täckning policy certifikat, som omfattar ekonomiska ansvaret för alla de fordon som ägs eller inte ägs av föraren, en annan är en ägarens policy certifikat, som endast omfattar bilar ägda av föraren. Och det finns också en operatörs policy certifikat, som omfattar det ekonomiska ansvaret om bilisten inte äger ett fordon.
Krav

Förare som har bedömts som riskfyllt efter begår vissa auto-relaterade rörliga kränkningar är enligt lag skyldiga att lämna in en SR-22 blankett med sina auto försäkringsbolag. De typer av överträdelser som kräver en SR-22 lämnas in omfattar som dömts för rattfylleri, och att vara en oförsäkrade förare som var inblandad i en olycka.

När blanketten är inlämnad, håller försäkringsbolaget en dokumentation av SR-22, ger en kopia till California Department of Motor Vehicles, och ger en annan kopia till den försäkrade.
Arkivering

När funderar på att lämna in en SR-22, skulle du hitta och kontakta en DMV-auktoriserad byrå Bilförsäkringar eller mäklare, om du inte redan har ett. Säg att du behöver lämna in formuläret, sedan betala byrån att behandla dina papper. SR-22 sänds sedan till DMV, och du kommer att få SR-22 från byrån tillsammans med ett brev från DMV. SR-22 måste bibehållas i minst 36 månader efter att den lämnat in, eller DMV kan upphäva de drivande privilegier bilisten tills försäkringen återinförs.
Flyttning

Förare med en SR-22 på fil som flyttar utanför Kalifornien har att hålla sig till kraven i denna stat. Innan du flyttar eller snart därefter, bör du kontakta ditt försäkringsbolag för att ta reda på vad du behöver göra för att uppfylla kraven i det tillståndet.
Alternativ
p Det finns två alternativ till arkivering en SR-22 med DMV. Enligt kalifornisk lag, kan en förare skriva en 35.000 $ obligation eller $ 35.000 i kontanter med DMV istället för ansvarsförsäkring. Alternativt, om föraren har DMV-godkänd egenförsäkringssystemet, som också är anses tillräckliga bevis för ekonomiskt ansvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/comprehensive-insurance/94310.html

Previous:
Next:

ALLRISKFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.