Definition av en omfattande Bilförsäkringar krav

En omfattande Bilförsäkringar ansökan lämnas in vid särskilda typer av skador uppstår på en försäkringstagares fordon. Omfattande försäkring brukar köpas med kollision täckning som en del av det som kallas fysiska skador täckning. En omfattande ansökan kan göras genom att kontakta ditt försäkringsbolag agent inom den angivna tidsperioden som krävs av er politik. Funktion

Du bör lämna in en fullständig ansökan när du lider skador på bilen som inte härrör direkt från en olycka. Till exempel om din bil är parkerad nära en baseball fält och träffas av en slog till bollen som bryter din vindruta, skulle detta faller under området för omfattande. Ett chip på vindrutan som orsakas av en flygande sten från en passerande lastbil skulle också betalas enligt fullständig.


Typer Förutom icke-olycka-relaterade glas skador, det finns ett antal andra typer av omfattande ansökningar. Om ditt fordon blir stulet eller vandaliserat, skulle din stora täckning betalar för påståendet. Om ditt fordon fångster i brand på grund av ett mekaniskt problem, skulle omfattande också gå in i kraft. Om du slår en hjort, skulle detta betraktas som ett övergripande krav även om det innebär kollision med ett "objekt."
Funktioner

När du lämnar in en omfattande krav, kommer du först att bli skyldig att betala en självrisk, vilket är det belopp du betalar ur egen ficka. Du har normalt ett val av självrisker, som kan variera från egentligt värde (ACV) till $ 500. Om du väljer ACV, kommer du att betala en högre premie men din täckning kommer att betala hela beloppet av fordran, som grundar sig på kostnaden för att ersätta den skadade eller stulna egendom minus avskrivningar.
Betydelsen

Ett undantag är skyldiga att betala en omfattande självrisk kan förekomma beträffande glas påståenden. Om du får ett litet chip eller spricka i vindrutan, kommer vissa försäkringsbolag kan du få sprickan repareras utan kostnad under din stora täckning. Men om vindrutan inte kan repareras och måste ersättas, skulle din stora självrisk tillämpas då.
Överväganden
p Det är en bra idé att bära stora täckning om din fordonet är värt $ 4000 eller mer, beroende på AllInsuranceInfo.org. Vissa låneinstitut kan också kräva att du bär stora täckning om bilen finansieras för att skydda sina intressen i händelse av en fordran. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/comprehensive-insurance/94297.html

Previous:
Next:

ALLRISKFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.