Indiana Motorfordonsförsäkring Lagar

delstaten Indiana har en ganska enkel att förstå försäkring kod. Lagen säger i princip att du måste bära bevis på ekonomiskt ansvar eller försäkringsskydd för att driva ett motorfordon på allmän väg. Din ansvarsförsäkring måste uppfylla de minimikrav som anges av staten. Kroppsskada

Staten minsta ansvar täckning för kroppsskada är $ 25,000 /$ 50.000. Enligt detta minimum, om du skulle få i en olycka som krävde läkarvård för den person som du var i en olycka med, skulle ditt försäkringsbolag betala upp till $ 25.000 för att täcka sina medicinska räkningar. Detta kroppsskada gräns har ett maximum av $ 50.000 av täckning, så det betyder att om du skadades två personer som behövs hela $ 25.000 som är värda av täckning, skulle det inte finnas någon täckning för den tredje personen i bilen om hon skadades i olyckan samt . Denna person, liksom de två första, kan stämma dig för ytterligare skador som inte täcks av din försäkring. Dessa är naturligtvis bara miniminivåer. Du är fri att köpa så mycket försäkringar som du har råd.
Property Damage

Staten minsta ansvar täckning för sakskador är $ 10.000. Det innebär att upp till $ 10.000 i skadestånd täcks om du skulle skada någons egendom. Egendom som skulle omfattas av detta inkluderar (men är inte begränsat till) bilar, motorcyklar, släp, hus, staket eller offentlig egendom såsom skyltar eller lekredskap. I grund och botten, vad som helst du träffar är täckt, bör det inte överstiga $ 10.000. Om skadan överstiger $ 10.000, är ​​du skyldig att bli stämd för återstoden. Du kan undvika eventuella stämningar, eller ytterligare out-of-pocket kostnader genom att köpa mer försäkring. Dessa är bara minimum, och du är fri att köpa så mycket försäkringar som du har råd. Om du köper mer försäkring, kommer det att omfatta mer skada bör du hamnar i en olycka. Addera ditt nya politik

På några nya försäkringar som i staten i Indiana, måste ansvar politik inkluderar oförsäkrade och underinsured bilist omfattningar, såvida du avvisar detta skriftligen. Om inte förkastas, de gränser här är $ 25,000 per person, eller $ 50.000 per olycka för personskada. Du skulle också få $ 10.000 av täckning för skador på egendom, och ytterligare $ 50.000 för underinsured bilist täckning.

Oförsäkrade eller underinsured täckning i princip skyddar dig om du blir träffad av en person som inte har någon försäkring, eller inte tillräckligt försäkring att täcka dina skador. När hans försäkring stannar, börjar din försäkring. Om du är under de ovannämnda gränserna, kommer din försäkring täcker eventuella ytterligare skador.

Som med allt annat, kan du köpa mer försäkring om du känner att du behöver det. Detta är faktiskt ett förslag från staten, och inte ett krav. Det enda kravet är att du underteckna ett undantag som säger att ni förkastar denna försäkring, ska du känna att du inte behöver det. Om du vill köpa mer försäkring, och öka mängden som du är skyddad (liksom din månatliga premie) så är du fri att göra det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/collision-insurance/94245.html

Previous:
Next:

kollision försäkring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.