Kollision Täckning i en Auto Insurance Policy

Kollision försäkring är en form av auto täckning som betalar för skador på din egen bil. Kollision försäkring är vanligtvis köps i tandem med stora täckning för att bilda det som kallas fysiska skador täckning. Kollision täckning krävs inte av någon nationell lag, men du kan behöva genomföra det om bilen finansieras. Funktion

Kollision täckning kommer att betala för skador på din bil om du är inblandad i en olycka med ett annat fordon. Det kommer att täcka dig för ensamstående-bilolyckor som slår ett skyddsräcke eller backa in din garageport. Kollision täckning kommer inte att betala för skador om du slår ett djur i vägbanan eller få en spricka eller chip på vindrutan, eftersom dessa händelser skulle falla under din stora täckning.
Betydelse

Utan kollision täckning, kan du bli tvungen att betala för skadorna på bilen om en olycka är ditt fel. Om din bil är totalt, kan du vara fångad i en situation där du skulle vara kvar utan ett fordon eller möjlighet att köpa en ersättare. Om olyckan är inte ditt fel, skulle den andra förarens ansvar täckning betalar för skador på din bil, förutsatt att andra föraren har tillräcklig täckning belopp.
Funktioner

Kollision täckning kommer att betala för skadorna på din bil när du betalar en out-of-pocket belopp känd som en avdragsgill. Beloppet av självrisken kan variera från så lite som $ 100 till $ 1000. Ju högre självrisk, desto mer kommer du att få betala ur egen ficka i händelse av en olycka, men desto lägre blir din premie kommer att bli. Om din bil är finansierat, kommer det långivande institutet mandat oftast att självrisken inte kan överstiga en viss nivå.
Kollision kräva betalning


När du är inblandad i en olycka och behöver för att få din bil reparerad, kan försäkringsbolaget kompenserar dig för skador på ett av två sätt: Företaget kommer att betala för den mängd reparationer eller ersättningar minus självrisk, eller det kommer att betala dig baserat på det faktiska kontanta värdet på fordonet. Om ditt företag använder den senare metoden, får du förmodligen en mindre mängd, eftersom denna metod faktorer i avskrivningar av fordonet.
Överväganden
p Om ditt fordon inte finansieras, är du fri att välja om du vill ha kollision täckning eller inte. Om din bil är gammal eller av ringa värde, kan kostnaden för kollision försäkring uppväger behovet av att genomföra det. Om du har ekonomiska resurser att köpa en ny bil om din bil är totalt, kan du överväga att också inte bär täckning. Ett annat alternativ skulle vara att höja självrisken så hög som möjligt för att sänka premien.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/collision-insurance/94233.html

Previous:
Next:

kollision försäkring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.