Varför är tonåring bilförsäkring så högt?

Lägga till en tonåring föraren att din försäkring kan öka din premie med så mycket som 200 procent. Detta är logiskt, med tanke på att försäkringspremierna är riskbaserad och förare under 24 års ålder står för endast 14 procent av befolkningen, men är ansvariga för cirka 30 procent av alla motorfordon fordonskostnader skada, enligt Center for Disease Control and Prevention. Försäkring en tonåring föraren kan vara dyrt, men uppmuntrande säker körvanor kan bidra till att minska den ekonomiska bördan senare som tonåring vinster mer körupplevelse. Upplev

Eftersom tonåringar är ny till att vara bakom ratten, de har inte den erfarenheten att känna igen faror och fatta beslut som är gemensam praxis för äldre, mer erfarna förare. Försäkringsbolagen inser den potentiella risken på grund av bristen på körupplevelsen och kompensera för risker genom högre premier.

Vissa stater har examen licens program för tonåringar. Denna typ av system gör tonåringar att få en begränsad licens och gradvis öka privilegier som väg upplevelse timmar ökar.
Ungdomsåren

Förutom deras oerfarenhet på vägen, tonåringar upplever hormonella förändringar som påverkar hur de behandlar informationen och reagera på situationen. Tonåringar hjärnor är inte fullt utvecklade, vilket gör dem mer benägna än vuxna att engagera sig i impulsivt eller vårdslöst beteende. Försäkringsbolagen ser ofta denna omognad som en risk.

Vissa försäkringsbolag erbjuder god-studentrabatter baserade på en tonåring medeltalet, vilket anses vara en indikation på ansvar, precis som försäkringsbolagen använder kredit värderingar för att mäta ansvar hos vuxna.
Alkohol

Enligt National Highway Traffic Safety Administration, hade 31 procent av tonåring förare omkommer i bilolyckor druckit alkohol. Även om effekterna av alkohol och bilkörning når långt bortom tonåren, försäkringsbolag erkänner möjligheten att tonåringar är statistiskt sannolikt att vara inblandade i en rattfylleri kollision. Addera Safety

Teen förare, särskilt pojkar, är mer benägna än vuxna förare att överskrida skyltad hastighet. Tonåringar är också mindre benägna att använda bilbälte än andra åldersgrupper, enligt CDC. Detta förakt för regler är både osäker och oansvarig i ögonen på försäkringsbolagen.

Tonåringar kan få en paus på försäkring priser från de flesta företag genom att fylla i ett förarens utbildning klass som granskar säkerhet, lagar och defensiva tekniker körning.

Passagerare

Enligt Rocky Mountain Insurance Information Association, var 81 procent av tonåring dödsfall trafikolycka i 2008 fordonets passagerare. Tonåringar är ofta stolta över sin nya körrätt och njuta av att köra med vänner. Tyvärr kan flera tonåringar i ett fordon orsaka störningar för oerfarna tonåring föraren. Försäkringsbolagen öka teen styrräntor beroende på skuldens kostnader för passagerares kroppsskada.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/collision-insurance/94246.html

Previous:
Next:

kollision försäkring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.