Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Performance Chip Installationsinstruktioner

Prestanda marker är en mestadels "greaseless" sätt att förbättra bilens kör prestanda. Den största oro för många som söker bättre motorns respons är att detta är en elektronik-relaterad uppgradering. Numera är fordon elektroniskt styrd, och om elektroniken komma ur smäll, är fordonet troligen i för några dyra reparationer. Performance chip anläggningar är inte för nybörjare eller elektroniskt försiktiga, men med några grundläggande verktyg och elektronik kunskap, kan du göra det. Eftersom varje märke och modell av fordon är annorlunda, här är allmänna instruktioner. Se bilens instruktionsbok innan du försöker någon sådan uppgradering. I många fall, prestanda chip installation ogiltigförklarar automatisk garanti. Saker du behöver
Platt-head Ratchet skruvmejsel Mössor och Hylsnyckelsats
Wrench
Visa fler instruktioner
1

slå av tändningen. Kontrollera att strömbrytaren är avstängd och inte i tillbehöret läge. Ta nycklarna, och engagera nödbromsen. Öppna huven och koppla bort batteriet, dra minuskabeln bort först. Använd en hylsa eller en skiftnyckel för att lossa batterikabeln klämma s hållaren bult.
2 Grundläggande verktyg kan utföra denna uppgradering.

Använd en platt skruvmejsel och bänd loss täcklocken torkararmen. Notera och markera platsen torkararmen före borttagning. Använd ett Ratchet och uttag att skruva isär muttrarna torkararmen.
3

Höja huven. Gå tunga skum gummilister från motorrummet ram. Ta din tid och inte skadar det. Det kan skapa en läcka eller en huva skallra. Lägg den åt sidan ur vägen, så det inte kommer att trampas på.
4 Kablage är dyra.

Lyft på locket bostäder pollen filtret. Anteckningsfliken platser innan du tar bort plasten fästet. Dra fliken på kablaget bakåt och åt vänster för att komma åt kablaget. Ta bort den vänstra kabelstammen försiktigt.
5

Tryck metall fliken som håller ECU på plats med skruvmejsel. Bänd precis tillräckligt för att få det befriade. Dra ecu ut från under plastskyddet. Rotera det som du drar det fria och mot kroppen. Rensa det från dess behållare rutan bara något.
6 Om du vet vad du gör, är detta en snabb uppgradering.

Rotera det mer om den högra sidan ledningsnätet är inte tillgänglig ännu. Dra den högra fliken ledningsnätet medan du håller ECU ordentligt, frigör den.
7

Installera den nya ECM. Ta din tid och fullt sittplats pluggarna. Se till frisättningsmekanismer skjuts helt i sina springor. Tryck tills du känner ett fast stopp. Sätt tillbaka allt som du flyttat eller tagit bort för att få tillgång till ECM.
8 Ge din bil mer effekt med en prestanda chip.

Anslut batteriet. Sätt i tändningsnyckeln och vrid omkopplaren till "på", men starta inte motorn ännu. Låt strömbrytaren i läget på minst tre minuter. Ge ECU tid att installera gaspådrag positioner och förhoppningsvis förhindra att "check engine" light från att komma på, indikerar felkoder har inträffat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93248.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.