Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Om Muscle Cars

Begreppet "muskelbil" hänvisar till en typ av bil som producerades av amerikanska bilföretag under 1960 och 70-talet, en tid ofta hänvisade till bilen entusiasten som "The Muscle Car eran." Kännetecknas av sina stora V-8 motor, deras dra remsan är redo hastighet, och deras relativt låga vikt, har muskel bilar gjorda för att ge enorma linjärt hastighet till ett överkomligt pris. Fakta

muskelbilar, produceras främst under 1960 och början av 1970, var ganska liten och lätt, men var utrustat med stora, starka motorer. Känd för sina high-förskjutning V-8 motorer och skrämmande utseende, förutsatt muskelbilar förare med en drag-race färdig bil till ett överkomligt pris. De flesta muskelbilar avbröts av 1975, men på senare år har bilföretag har försökt att återuppliva genren med nya versioner av klassiker som GTO och Challenger.
Tidsplan

Även amerikanska bilföretag hade konkurrerat om prestanda överhöghet sedan de infördes, har den sanna muskel bil eran börjar inte förrän lanseringen av 1964 Pontiac GTO, vilket sätter en definitiv start till eran av muskel bil. De kommande åren var fyllda med utveckling och produktion av många klassiska muskel bilar från GM, Ford och Chrysler. Denna epok i bil historia upphörde i mitten av 1970-talet som säkerhetsrisker och stigande bränslepriser sätta stopp för muskelbil produktion.
Typer

Många olika bilar av tiden klassificerades som muskel bilar, men det finns en viss debatt om vilka bilar som gör snittet. Det finns ingen debatt om att kraftfulla rätlinjiga snabba maskiner, såsom Pontiac GTO och Dodge Charger, hör hemma i kategorin. Men det finns vissa som inte överväga några av de mindre, mindre kraftfulla klassiker av eran, som Ford Mustang och Chevrolet Camaro, för att vara rena muskel bilar, men de är onekligen en följd av eran.


Funktion

Muskel bilar konstruerades för en sak och en sak bara: linjär hastighet. Europeiska bilföretag var upptagen med att skapa dyra sportbilar som kan påskynda bra, men också snabbt spränga igenom svängar. Men amerikanska företag utmärkte sig under 1960-talet genom att ignorera alla andra aspekter av bilteknik förutom linjär hastighet. Som ett resultat blev muskelbilar konungar dra remsan, offra komfort och kontroll för snabbare kvartal mil spår gånger.
Betydelse

Effekterna av muskeln bil eran på bilar börjar först med dominans av amerikanska bilföretag. Framväxten av muskel bilar gav Big 3 ytterligare ett decennium av komplett bil dominans över deras internationella konkurrensen. Det drev också fram motorteknik på grund av den hårda konkurrensen att skapa världens mest kraftfulla roadsters. Slutligen skapade motreaktion från organisationer som sysslar med den osäkra natur muskel bilar nya bilar säkerhetsföreskrifter, inklusive obligatoriska säkerhetsbälten på fabriken fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92967.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.