Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Lägga till fler hästkrafter till en 5,7 HEMI

Den 5,7 HEMI motorn finns i Dodge, Chrysler och Jeep fordon, vilket gör den till en av de mest populära motorerna tillgängliga idag. Fastän HEMI motorn har flera signifikanta skillnader i dess förbränningskammare från andra motorer, är det fortfarande en modern, datoriserad motor som drar luft och bränsle in i förbränningskammaren och sedan använder en gnista för att tända blandningen. På grund av detta, det finns flera sätt att enkelt öka hästkrafter intag av 5,7 HEMI motorn. Saker du behöver
Aluminum svänghjul
aluminium drivaxel
ECU flash tuner
Kall luft intag
storkalibrig spjällhuset
Visa fler instruktioner
1

Minska motorns vikt genom att ersätta järnet svänghjul med en lätt aluminium svänghjul. Den viktminskning låter motorn rev snabbare, och därför kan makten överföras till de bakre däcken snabbare. Detta förbättrar vridmomentet och övergripande hästkrafter av HEMI motorn.
2

Ändra axelns järn-enheten med en aluminium drivaxel. I fordon med mindre än 900 hästkrafter, minskar en aluminium drivaxel mängden hästkrafter det tar att snurra drivaxeln. Detta ökar mängden hästkrafter levereras till bakhjulen.
3

Flash ECU (elektronisk kontrollenhet) för att dra nytta av hästkrafter som begränsas av tillverkaren. ECU fungerar som hjärnan i HEMI motor, träffande motorn hur mycket luft, bränsle och gnista att leverera till förbränningskammaren. Genom att flasha ECU, kommer motorn köras med bättre verkningsgrad och mer hästkrafter.
4

Byt lager luftfilter och luftintag rutan med en kall luftintag. En kall luftintaget eliminerar lådan och samlar luft från det inre fender väl via ett stort luftfilter. Luften i fender är väl svalare än luften i lager luftlådan, och därför kan den luft som tas in i motorn vara svalare. Kylaren luft och den större mängden luft som går in i motorn ökar effektiviteten i förbränningen. Installera en stor öppning spjällhus säkerställer högre luftflöde inte begränsas innan den kommer in i motorn. Detta kommer att hjälpa till ökningen av hästkrafter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93060.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.