Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man identifierar 340 Mopar Heads

De 340 c.i.d. Mopar motor, populärt med motor entusiaster under 1960 och 1970, infördes 1967 och tillverkades fram till 1973, då avgaskrav slutade produktionen. Enligt Allpar, är 340 känd för sina cylinderhuvuden, som var hög-flöde med stor inlopps-och utloppsventilerna. Gjutning nummerpresentation är viktigt eftersom dessa huvuden är särskilt till 340 själv och bli en sällsynt hitta. År 1971 var det 340 som utfärdats med "J" huvuden, som kastades samma som 360 cid, men med olika ventil bearbetning. Saker du behöver
Lista över Mopar topplock gjutning siffror
Visa fler instruktioner
1

bort ventilen täcker för att komma åt cylindern numret huvudet gjutning. Enligt webbplatsen Min Mopar, är gjutning nummer belägna antingen på ventilen intag löpare eller på ett intag löpare på undersidan av topplocket. Numret är sju siffror.
2

bort topplocket för att lokalisera gjutning numret om det inte är placerad på toppen av huvudet och huvudet är fortfarande på motorn. Ta bort topplocket behöver byta topplockspackning och ordentligt fästa bultarna enligt vridmoment specifikationerna vid återmontering.
3

Decode gjutning numret. Gjutning siffror måste refereras mot en gjutning antal sjökort, till exempel de som finns på webbplatserna Motortopia och min Mopar. Det finns inget användarvänligt sätt att avkoda Mopar cylinder nummer huvud gjutning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93191.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.