Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur sänka en C5 Corvette

C5 versionen av Corvette tillverkades mellan åren 1997 till 2004. Den C5 omarbetades av Chevrolet ingenjörer från grunden. Använda justerande lager upphängningsbultarna, kan du sänka säkert en C5 Corvette. Det maximala sänkning avståndet är 3/4 av en tum i fronten och en tum i den bakre när den är utrustad med Z51 suspensionen. Standarden FE1 och F45 suspensioner kan sänkas ca ½ tum i både fram och bak. Saker du behöver
hjulblock
Bil jack
Jack står
träkloss
rörtång
18 mm hylsnyckel
Måttband
10 skiftnyckel mm socket

Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på ett plant underlag och blockera framhjulen. Palla upp den bakre delen av bilen och stödja den med pallbockar. Med hjälp av rörtång, ta bort hjulen och däck.
2

Lokalisera den bakre tvärgående fjädern i mitten bak på bilen och hitta bultarna vid ändarna av fjädern. Justeringsbultarna införs uppåt. Lägg märke till de överskjutande gängorna på den övre delen av bulten. Detta är anpassningen området. Använda en 18 nyckel mm uttag i botten av bulten och hålla en 18 mm skruvnyckel på den övre muttern, vrid bulten medurs tills du ser bara två eller tre trådar exponerade på toppen av bulten.

Billiga 3

Upprepa processen på andra sidan av den tvärgående fjädern. Mät varje sida för att säkerställa att avståndet är detsamma på båda bultarna. Jack bilen tillbaka upp, ta bort domkraften sänk bilen till marken.
4

Blockera bakhjulen och jack upp framför bilen. Placera domkraften under bilen för stöd. Ta bort de främre hjul och däck. Placera en träbit ovanpå domkraften och placera den på undersidan av den främre fjädern. Jack fjädern uppåt för att lindra spänningen på det.
5

Leta ride bultarna Justeringsskruvarnas bara framåt av de främre stötdämparna. Använda 10 mm hylsnyckel, vrid motsols tills den känns stram. Vrid skruven ¼ varv medsols för att backa ut lite. Upprepa processen på andra sidan. Avlägsna domkraften och placera bilen tillbaka på marken. Mät avståndet mellan marken och den övre delen av framhjulet väl för att säkerställa att justeringen blir lika på båda sidor.
6

köra bilen för ett par dagar för att reglera fjädring och göra justeringar som behövs. Har en justering som utförs när du är nöjd med resultatet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93079.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.