Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

HEMI 265 Specifikationer

I USA, "Hemi" är synonymt med Mopar bästa muskler bilar av 1960 och 70-talen - stora V8-motorer med många hästkrafter och halvrunda topplock. På andra sidan av världen, hade Australien sin egen "Hemi." Också gjort av Chryslers Mopar, delade det föga gemensamt med de klassiska amerikanska Hemi V8 andra än namnet. Men det var en stor motor --- en arbetshäst, rak sexcylindrig med bra kraft och bränsleekonomi --- inte en friktionsracer. Configuration and Power Output

265 har tillverkats i många iterationer, med olika förgasare och inställningar grenrör, ändringar av kompression, kolvarna och hamnar. Men den viktigaste konfigurationen är densamma: en 265 kubiktum, straight-sex med hemisfäriska förbränningsrum. Blocken var derivat av samma raka sexcylindriga motor block av 1970-talet. Drivs av ett enda fat förgasare, toppade vridmomentet med 273 Nm vid 3000 rpm och hästkrafter toppade med 203 vid 4.800 rpm.
Förbättrad Head Flow

Fyrtaktsmotorer är effektivare och göra mer makt när de har bra huvud flöde . Den gas-luftblandningen måste strömma obehindrat in i förbränningskammaren, där den komprimeras av kolven, förbränns, sedan ut genom avgasventilen. Halvsfärisk förbränningskammare är ett sätt att öka huvud flöde.
Halvsfärisk Combustion Chamber

En halvsfärisk eller "hemi" förbränningskammare är en där den övre delen av cylinder, eller huvudet, är kupolformad. Huvuden finns i en mängd av inre former. Vissa är delvis välvd, vissa är platt och vissa har grunda kupoler. I fyra slag, de färska insugs-och avgasventilerna är på toppen av förbränningskammaren. Det innebär att flödet av gas-luftblandningen kommer in i motorn, sedan vänder ner genom inloppsventilen, kommer in i förbränningskammaren, då de förbrukade avgaserna flytta upp genom avgasporten och rakt ut avgas intaget. Att titta på en profil av flödet, reser det rakt, sedan gör en u-form in i förbränningskammaren, lämnar sedan --- liknar formen på diskbänken-fällan. Det skulle flyta bättre om det kunde röra sig direkt genom förbränningskammaren liknar en tvåtaktsmotor där ports-ventiler finns på sidan av cylinderväggarna. Ventilerna på en halvsfärisk huvud är vinklade, så i huvudsak, flödet går rakt igenom halvklotet, mer som ett två-takts, ökande makt. Detta kallas för "cross-flow". Den 265 Hemi, dock inte en cross-flow konstruktion som de amerikanska V8: or som både insug och avgas portar var på samma sida av förbränningskammaren. Addera Mopar

Mopar är en division inom Chrysler --- en av USA: s "Big Three" biltillverkare som tillverkar många märken. Namnet är en förkortning för "motordelar" eftersom Mopar är delar divisionen. Det inte konstruera och tillverka bilar, det gör komponenterna. Så, är Chrysler motorer, inklusive 265 Hemi, ofta kallad "Mopar" motorer.
Valiants och andra bilar med Hemi 265s

Chrysler Australien är ännu en uppdelning av Chrysler. På 1970-talet använde Chrysler Australien den 265 Hemi i sin version av Chrysler Valiant, som använde en vinkling-sex. Den mycket utilitaristisk motor användes i en mängd olika arbetshäst fordon såsom taxibilar, polisbilar och andra kommunala fordon på grund av sin hållbarhet, rimlig kraft och relativt god bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93298.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.