Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Vad är en Wedge Engine?

V8 kil Motorn har utvecklats av Chrysler Corp som en ersättning för de högpresterande V8 hemi motorer slutet av 1950. Denna 413 kubiktum motor gjordes för den stora Chrysler, Imperial, Dodge och Plymouth bilar produktion av 1960-1964, men en högpresterande muskel-bil version gjordes 1962-1964. Varför Wedge?

Enligt Just Old Cars Magazine hemsida, fick kilen motorn sitt namn eftersom det hade kilformade förbränningsrum istället halvklotformiga. Detta gav den enastående prestanda utan den extra vikten och tillverkning bekostnad av hemi motor. Addera Max Wedge


Från 1962 till 1964 producerade Chrysler Corp en modifierad racing version av kilen V8-motor kallas Maximum Performance Wedge eller Max Wedge för korta, riktade till åkare och entusiaster prestanda. De 1963 och 1964 Max Wedge motorer förstorades 413-426 cu. i. Dessa motorer kan lägga ut så mycket som 425 hästkrafter, säger bara gamla bilar.
Performance paket

Wedge motorer såldes för stock car racing och dragracing, men Chrysler Corp också erbjudit dem som ett alternativ på medelstora Dodge och Plymouth "B Body" produktion bilar av 1962-1964. Kilen Motorn var en del av en prestation paket med chassi och drivlina modifieringar kallas Ramcharger paket för Dodge och Super Stock paket för Plymouth.
Inga Tipoffs

Tillbehörskilen prestanda paketet var tillgänglig på Dodge 330, 440, Dart och Polara modeller, och på Plymouth Belvedere, Savoy, Fury och idrott modeller Fury. Till skillnad från dagens praxis, fanns det ingen speciell färg eller trim system för att fastställa versioner muskel bil bortsett från de vanliga plain-Jane produktionsmodeller, även om en valfri huva scoop installerades på några av de 1963 och 1964 bilar.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93082.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.