Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man gör en Stroker Från en 390 Block

En stroker motor beskriver en högpresterande uppgradering utförs på en variation av V8 motorstorlekar. Den stroker uppgradering, först för att transformera en Chevy small block 350 motor i en hög hästkrafter 383 race-ready kraftverket, åstadkoms genom att installera en överdimensionerad vevaxel till hjärtat av motorn. De större vev ändrar geometrin hos kolvar och cylindrar, vilket leder till större slagvolym och högre hästkrafter utgång. Saker du behöver
390 V8 motor
Vevaxel från en 400 + kubiktum motor
Längre kolv kontakt stavar
Kortare höjd kolvar
Racing trimmad kamaxel
Engine hissa Review, komplett uppsättning mekanik verktyg Review, komplett uppsättning Motorpackningar
Hög temp silikon tätningsmaterial
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera med tillverkaren eller en lokal högpresterande Speed ​​Shop innan en stroker uppgradering. En stroker uppgradering innebär installation nonstock, större delar i en 390 V8 motor. Genom att prata om projektet med en lokal hastighet butik, kommer du att vara bättre förberedd för projektet, och dra nytta av deras erfarenheter innan du försöker uppgradera själv.
2

Extrahera 390 motor. Detta projekt innebär total ombyggnad av 390 motorn. För att få tillgång till, måste du ta bort motorn och montera den på en motor lyft lyftanordning för varaktigheten.
3

Ändra vevaxeln. Demontera hela motorn ned till hjärtat, är vilken vevaxeln. Varje del bör rengöras och slipas för att avlägsna kolavlagringar från insidan av motorn. När du börjar bygga om motorn, börja med den överdimensionerade vevaxel från en 400 + kubiktum motor. Den nya vev skapar en större slaglängd cykel för kolvarna, vilket ökar motorns deplacement.
4

Ändra anslutning stavar. Installera längre kontakt stavar mellan kolvar och vevaxel. Eftersom kolven kommer att resa ett större avstånd nedåt under intaget cyklerna behöver stroker motor längre kolv kontakt stavar. Annars skulle den större vevaxel dra kolven ur botten av cylindern.
5

Installera kortare kolvar. Eftersom vevaxeln är större och kontakten staven är längre, färdas kolven uppåt ett större avstånd än i vanliga motorn. Därför måste du använda kolvarna som är en kortare höjd, så att kolven kommer fortfarande till övre dödpunkt kolvens slaglängd utan att slå ventilerna på toppen av cylindern.
6

Installera en ny kamaxel. Eftersom motorn är ihop igen, installera en mer aggressiv racing kamaxel. Den ökade kolvslaget drar mer bränsle in i cylindern. En racing kamaxel öppnar ventilerna längre och längre, vilket gör att mer bränsle in i cylindern och mer avgaser ut under finalen utblåsningsslaget.
7

ihop motorn. Slutför monteringen av motorn med hög prestanda delar, och sedan installera motorn i din hot rod. Motorn måste anslutas igen till bilens kylsystem och kompletta elsystem innan den kan startas och trimmad.
8

Custom tune tidpunkten, armaturen och förgasaren. De högpresterande delar ändrar geometri, prestanda och bränning egenskaper motorn. Därför måste du ställa om motorns timing, armatur och förgasaren för att göra det mesta av dessa delar, och lirka den största prestation från den förbättrade stroker motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92627.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.