Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man bygger en T-Bucket Top

T-hink toppar kan generellt monteras i lite mer än en helg, och kan åstadkommas med typisk elektrisk ledning. Eftersom ledningen är galvaniserad, förblir det rost-fritt i många år. För att installera en T-hink toppen, måste du först bygga de två primära skenor kapell stöd, vilket kräver en slang Bender. Scratch bygga en topp för en T-skopa är inte en enkel process, och du kanske upptäcker att mycket trial and error är nödvändig innan toppen passar korrekt. Kommer dock att göra detta kan du säga att du gjorde det själv. Saker du behöver
Galvaniserad metall ledningen
Bågfil
Conduit Bender
Conduit T-korsningar Begagnad Ford Model T tak monteringsfläns
3/8-tums enhet socket set
T-bucket canvas takmaterial
Visa fler instruktioner
1

Skär en längd av galvaniserade rör till en längd av tio meter och ett andra ledningslängd till sex meter med en bågfil. När du bygger upp, stöder denna sträcka horisontellt över toppen av fordonet måste ha samma bredd som din vindruta.
2

Producera två 90-graders böjar i snittet galvaniserade rör för att skapa ett par av C-formade rören med den centrala delen av den "C" samma bredd som din vindruta
3

Skjut en ledning T-koppling över ändarna på 10. - mul ledningen och fäst den på plats med en hylsnyckel så att det är cirka åtta inches från kurvan på vardera sidan av röret.
4

Infoga ändarna av den mindre av de två C-formade ledningar i den tredje öppningen av T-kontakt och fäst den på plats med en hylsnyckel.
5

Fäst par T-hink bästa fästen till sidorna av T-hinken. Dessa fästen montera precis bakom dörrarna till T-skopan på höger och vänster sida med bultar och muttrar.
6

Bolt den stora C-formade röret av T-skopan topp till två fästen. Var och en av de två öppna ändarna av den C-formade rör bild in i den roterande bar av monteringskonsolen, och sedan låses på plats med en bult.
7

Stå på förarsidan av bilen . Den större av de C-formade rören ska placeras klockan två. Den mindre av de C-formade rören ska placeras klockan 10. Dra åt alla bultarna i de två C-formade rör med en 3/8-tums enhet socket set.
8

Montera monteringsstycket som kommer att ansluta duken topp till vindrutan. Denna består av två längder av lövträ virke mäter en tum av två inches säkrade tillsammans med bultar för att skapa ett enda stycke två inches square. De bör vara av samma längd som bredden på vindrutan. Duken av de bästa klämmor mellan dessa två bitar av virke.
9

Installera duken överst på T-skopan genom att lägga den över vindruteramen och C-formade stöd. Fäst basen av duk toppen till det övre partiet av den T-skopans kropp. Vissa toppar använder snaps för detta, medan andra kan klämmas mot kroppen.
10

Skruva fast den främre delen av duken topp till fönsterkarmen på T-bucket, göra vissa att duken är dras åt. När du gör detta, rulla monteringsstycket över sig själv mot framsidan av bilen så att du inte kan se lövträ från utanför bilen. Vindrutan och duken bör uppfylla för att åstadkomma ett slätt utseende. Dubbelkolla alla dina kontakter att göra vissa att toppen är tät innan du försöker köra bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92619.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.