Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man ställer in en Rochester Tri-Power

En Rochester Tri-Power är en högpresterande, trippel förgasare för traditionellt carbureted hot rods. En serie av tre förgasare bultar direkt i en anpassad insugningsgrenrör, ett över varje par av cylindrar i en V-6 motor. Vid låga hastigheter, matar centrera förgasaren systemet. Vid höga hastigheter och under plötslig acceleration, de andra två förgasare öppnar upp, levererar en våg av luft och bränsle till de hungriga cylindrarna. Saker du behöver Flighter Rochester Tri-Power-förgasare packningar
Förgasare
Silikonpackning tätningsmedel
Phillips-head och skruvmejslar med platt blad
Open end skiftnyckel satt
Auto mekaniker verktygssats
Vakuummeter
Factory specifikationer för Tri-power förgasare Sida 2 förgasare öppning block av plattor
Visa fler instruktioner
1

Installera mitten förgasaren och montera blockera plattorna på de två öppningarna end förgasare. Centret förgasaren är den viktigaste tillgången för fordonet och är inställd på fabriken specifikationer innan de extra förgasare är installerade.
2

Låt bilen värmas upp helt. Fordonet måste vara upp till driftstemperatur innan mitten förgasaren kan stämmas. Det tar cirka 30 minuter. Fordonet ska gå på tomgång med centrum förgasare vridspjällventilen vidöppen utan att stamma eller vid stopp.
3

Ställ bränsleblandningen med tomgång blandning rören. Förgasarna är inställda för att tillåta rätt mängd bränsle samt luft in i förgasaren. De två elementen blandas när de sugs in i cylindern. Den typ av motor, kamaxel, headers och alla andra komponenter av hög prestanda monterad på fordonet kommer att påverka inställningarna för kvoten för dessa två element. Bränslet justeras med de overksamma rören (bensin jets), och luften av tomgångsluftflödet blödningar (luftstrålar) i förgasaren. Justera volymen av bränsle-luftblandningen levereras av
4

mitten förgasaren med tomgång skruvar blandningsreglaget. Efter att få rätt blandning, reglerar detta steg den mängd bränsle som levereras av förgasaren till insugningsröret. Baslinjen inställningar för dessa åtgärder kan fås från tillverkaren, baserat på din motor och eventuella ändringar.
5

Montera de främre och bakre förgasare till Tri-motor efter att få den inställda center förgasaren upp ordentligt. Stäng av motorn, unbolt blockelementen plattorna och installera förgasarna över hålen i insugningsröret. Låt silikon packning materialet torka i en till två timmar innan du startar bilen. Använd denna tid att ansluta kopplingen mellan de tre förgasarna.
6

Montera kopplingen mellan mitten förgasaren och den främre carb, och sedan mellan den främre förgasaren till bakdelen. Den kopplingen är justerbar och styr när och hur mycket de extra förgasare öppnar upp. Ställ kopplingen så att de främre och bakre kolhydrater helt stängda när centrum förgasaren går på tomgång.
7

Justera kopplingen till de främre och bakre förgasare enligt fabrikens grundläggande instruktioner. De länkarmama fäster till fjäril kontroll axlar på varje förgasare. De strypningarna styrs av vakuumsystemet i det Tri-kraft, och av de länkarmar som reagerar till föraren och acceleration förhållanden. Ytterligare tuning Tri-effekt bör göras av en professionell butik. De faktorer som effekt finjusteringen bestäms av enskilda motoriska specifikationer, körförhållanden och även höjden av det område där fordonet befinner sig. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92624.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.