Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur Swap en RB25 Med en 240SX

Den RB25 sexcylindriga motorn ger 250 hästkrafter, jämfört med 150 hästkrafter levereras av beståndet Nissan 240SX fyrcylindrig motor. RB25 och RB25 DET motorer är konstruerade för installation i 240SX motorrummet. Dessutom motorerna finns med kompatibla fästen balanshjulkåpan för Nissans KA, CA och SR transmissioner som används i 240SX. Att byta motorerna kräver mekanisk expertis, en komplett uppsättning verktyg och portabel utrustning. RB25 motorer finns tillgängliga via snabba affärer. Utrustningen kan köpas eller hyras på bildelar butiker. Saker du behöver
metriska verktyg
brytjärnet
Skruvmejslar
Utility pan
1/2-tums lyftkedja
Rolling motorlyft
Rolling växellådsdomkraft
Engine stå eller lastpall
RB25 headers avgassystem med packning och rörklammer
Bell bostäder packning
Kylvätska
Motorolja
Visa fler instruktioner
Dra 240SX motor

1

bort motorhuven från sina gångjärn och ställa huven åt sidan. Koppla batterikablarna och ta ut batteriet från motorrummet. Lossa kontakterna motorns kabel från ECU modulen.
2

Ta av locket till kylaren. Öppna petcock på undersidan av kylaren och tappa ur kylvätskan i ett verktyg pan. Loss och ta bort de övre och nedre värmeelement slangar. Ta bort fläktkåpa, elektrisk fläkt och fläkten bältet. Ta bort kylaren från motorrummet.
3

Lossa gasreglaget kopplingen och bränsleledningen från förgasaren. Koppla loss Värmeslangarna från beslag vid brandväggen. Lossa och ta bort alla vacuum ledningar och slangar återcirkulationen från insugningsröret och motorblocket.
4

Lossa och avlägsna de fyrcylindriga avgassystem rubriker från grenröret och ljuddämparen röret. Kassera avgas packningen. Lossa och ta bort motor-Montera skruvar på undersidan av motorn på varje sida.
5

bort en bult insugningsrör på framsidan och baksidan av motorn. Fäst ändarna av en 1/2-inch lyftkedja på framsidan och baksidan av motorn med bultarna. Placera arm hos en motor hissa ovanför centrum av motorn. Haka mitten av kedjan på kroken i slutet av armen. Höj lyften precis tillräckligt för att spänna kedjan, utan att lyfta motorn i motorfästen.
6

Koppla shifter koppling vid överföringen. Placera en rullande växellådsdomkraft stadigt mot undersidan av transmissionen. Lossa och ta bort bell bostäder bultar på framsidan av sändningen. Rulla domkraften och transmission mot baksidan av bilen tills överföringen lossnar från motorns axel på framsidan av sändningen.
7

Höj lyften armen och styr 240SX motorn upp och ut ur motorrummet. Steady motorn för att förhindra den från att svänga på kedjan som du rullar lyften bort från bilen. Montera motorn på en motor stativ eller sänka den på en träpall. Loss lyftkedja från motorn.
Installera RB25
8

Anslut ändarna på lyftkedja fram och bak av RB25 insugningsröret med respektive grenrör bultar. Placera lyften på framsidan av motorn och fäst kedjan till armen. Höj kranarm och rulla lyften mot framsidan av bilen när du placerar motorn ovanför motorrummet.
9

Sänk lyften armen långsamt när du riktar in motorfästen på undersidan av motor med fästena på varje sida av motorrummet. Installera det ursprungliga motor-mount bultar vid varje fäste. Sänk kranarm och ta bort kedjan från grenröret. Sätt tillbaka grenrörsbultarna.
10

Montera balanshjulkåpan packningen på tapparna på framsidan av huset. Rulla växellådsdomkraft och överföring framåt, mot den bakre delen av motorn. Rikta motorns axel med porten på framsidan av sändningen, och skjut transmissionen mot motorn. Fäst fästet med de ursprungliga bell-bostäder bultar. Avlägsna domkraften. Återanslut skiftande koppling till transmissionen.
11

Inkludera den nya packningen grenrör som du fäster de sexcylindriga RB25 avgassystem rubriker på grenröret med de medföljande skruvarna. Fäst den öppna änden av den huvudsakliga huvudledningen till den ursprungliga ljuddämparen röret med den medföljande klämman.
12

Anslut utgången av den ursprungliga gaspedalen koppling till gasreglaget arm på bränsle-insprutning grenröret. Säkra skaftet på länksystemet i det avsedda klämman på baksidan av gasspjället armen. Fäst utgången av den ursprungliga bränsleledningen till mässingskopplingen på bränsleinsprutaren pumpen. Anslut RB25 motor-trådig kontakt till ECU modulen.
13

tillbaka kylaren och den ursprungliga kylarslangar. Installera det ursprungliga elektriska kylfläkten och fläktkåpa. Fyll kylaren med ordentligt förberedd kylvätska. Fyll motorn med olja. Sätt tillbaka batteriet och anslut batterikablarna. Sätt tillbaka motorhuven på gångjärnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92626.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.