Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Sevärdheter på en icke-turbo för att göra det snabbt

Automotive prestandaförbättringar är eftertraktade av ett brett spektrum av entusiaster, och stora framsteg har gjorts på senare tid. Mindre uppgraderingar kan ge en mer pigg bilismen upplevelse samtidigt som stora investeringar ger häpnadsväckande resultat. Effekt förstärkning kan leda till en mer tillfredsställande relation med nästan alla fordon. Förbättringar kan skräddarsys för att uppfylla förväntningar och begränsningar budget. Air Flow

Förbränningsmotorer är i grunden luftpumpar, och snabbare luften kan gå igenom motorn, desto snabbare motorn kan leverera toppeffekt. Original utrustning är tillräcklig för ekonomi och livslängd, men förstärkning ger mätbara resultat. Luftintag komponenter är ofta modifieras med detta mål i åtanke. High-flow filter reducerar luftintaget begränsning, och en del tillverkare även garantera bättre gas körsträcka. Ökat intag luftflöde oftast samarbetar med en utökad avgassystem. Större volymer avgassystem tillåter spännande luft att gå snabbare, att fullt ut utnyttja den förstärkta flödet.
Mass Reduction

Varje del av ett fordon som kräver motoreffekten för rörelse kan minskas i massa eller elimineras. Icke-väsentliga last eller klädsel kan tas bort för att minska den totala vikten. Motor remskivor kan ersättas med super-lätta motsvarigheter som karaktäristisk storlek anpassningar för att minimera belastningen på motorn. Anpassade lättmetallfälgar ofta väljs till ytterligare viktminskning och förbättra utseendet. Magnesium har använts i början lättmetallfälg produktion, vilket ger upphov till termen "mag hjul." Magnesium övergavs för användning på grund av allvarliga biverkningar. Ge ditt barn en flaska

Lustgas är en färglös gas som kan införas i luften
intaget för att radikalt öka hästkrafter. Ytterligare bränsle introduceras också, under insprutningen av dikväveoxid, för att rymma den RPM ökning som inträffar. Den komprimerade lustgas lagras i en liten tank eller tankar, och fordon som är utrustade på betecknas som "på flaskan." Kit finns att installera på de flesta bilar och är rankade av hästkrafter ökar de tillhandahåller.
Gå till ytterligheter

Kompressorer komprimera luftintag, tvångsmatning motorn i ungefär på samma sätt som en turbo. Kompressorer drivs av motorn och därmed eliminera prestanda eftersläpning inneboende i turbo boost. Monteringssatser görs för några vanliga tillämpningar, men de flesta kräver omfattande motormodifieringar. Rörliga delar inuti motorn kan dra nytta av massa nedsättning, såsom vevstakar och kolvar. Prestanda ökar är direkt relaterade till djupet av ditt engagemang och investeringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92603.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.