Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man bygger en massa-Flo EFI

En bils bränslereglersystem direkt påverkar bilens prestanda och gas körsträcka. För att öka gas körsträcka på en bil eller koax större hästkrafter från motorn, en av de bästa valen ersätter en traditionell förgasare eller en vanlig insprutningssystem med en Mass-Flo elektroniskt insprutningssystem. Mass-Flo EFI ökar mängden luft och hur bränslet Flödet regleras i syfte att styra fordonets prestanda. Saker du behöver
Mass-Flo EFI kit Review, komplett uppsättning fordonsindustrin verktyg
Uppvärmd mekaniker garage
Silikonpackning tätningsmedel
Spray förgasare renare
Flexibelt blad spackel
Replacement tändstift
Byte tändstift trådar
Visa fler instruktioner
1

Förbered noga. Läs upp projektet noggrant innan du påbörjar ett större motorns arbete. Om du har en lokal hastighet butik eller en högpresterande mekaniker du litar på, ha en konversation med honom för att diskutera hela processen att ta bort bilens bränslesystem och bygga en ny Mass-Flo-system från grunden. Genom att bekanta dig med de delar och processen innan du börjar, kommer du att vara mer säker i ditt arbete.
2

Ta det befintliga systemet bränslehantering. Bygga en Mass-Flo EFI inkluderar ersätta hela bränslestyrsystem på din bil. Starta processen genom att ta bort luftintaget bostäder, förgasare /bränsle injektorer, throttle kontroller och trepunktslyft. Också ta bort den befintliga insugningsröret och hela bränslesystemet intag ledningssystem.
3

Installera Mass-Flo insugningsröret. Se till att tätningsytorna är rena och ta bort alla bitar av packningsmaterial med förgasare renare och ett flexibelt blad spackel innan du installerar det nya grenröret. Applicera den nya packningen, och sedan skruva ner den nya Mass-Flo EFI insugningsrör.
4

Installera Mass-Flo bränslespridare. Mass-Flo gör ett antal olika storlekar på bränsle injektorer för sina byggsatser. Delarna är anpassade avstämd till din motor och målen för ditt projekt. Lägg en ljus beläggning av gängtätning på spridarna och trä dem in i insugningsröret.
5

Montera spjällhuset. De fyra fat spjällhus sitter på toppen av insugningsröret. Denna del ersätter förgasaren i ett traditionellt bränslesystemet och förbättrar prestandan av ett EFI-system. Belägga båda sidorna av packningen med silikon packning material och dra åt spjällhuset på plats.
6

installera Mass-Flo luft mätare. Mätaren sitter på toppen av spjällhuset. Om du använder en traditionell luftrenare för estetiska ändamål, installerar Mass-Flo luft meter mellan filtret och spjällhuset. Om du använder ett lager luftslang intag system som är fäst på framsidan av bilens grill, installerar Mass-Flo luftflödessensor mellan luftfiltret och luftflödet slangen.
7

Byt fördelarlocket. En Mass-Flo EFI-systemet använder en specialdesignad elektroniskt tändsystem avstämd för att göra det mesta av Mass-Flo-system. Ta motorns befintliga fördelarlocket och distributören skaft och ersätta den med den nya distributören montering medföljer Mass Flo kit. Byt tändstift kablar och tändstift för att slutföra uppgraderingen.
8

Byt bränslepump och filter. Mass-Flo påverkar den mängd bränsle som konsumeras och den hastighet med vilken dess brända. För att hantera den nya EFI-systemet, bör du byta bränslepumpen, bränslefilter och elektronisk pump kontroller med de som levereras med Mass-Flo kit.
9

Ersätt resten av EFI dator och sensorer. Eftersom hela bränslesystemet ledningssystem är nu uppgraderad till Mass-Flo-system, bör du byta ut resten av buljongen EFI-sensorer, eller installera dessa sensorer om du konverterar en traditionell förgasare motor till en EFI-system. Dessa sensorer finns med Mass-Flo EFI kit.
10

När det nya systemet är uppbyggt, starta bilen och kalibrera det nya systemet enligt tillverkarens anvisningar. Du kanske vill ta med din uppgraderade auto till den lokala hastigheten butik eller auto motor butik som specialiserat sig på motor uppgraderingar och be dem att ställa in EFI till dess maximal effektivitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92628.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.