Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Automotive målningstekniker och jobb färg

Mass-producerade bilar är oftast målade i den mest ekonomiska sätt att förbättra sina vinstmarginaler. Model T Ford var alla målade svart för att underlätta produktionen, men bilister som hade råd skillnaden valde Chevrolet grund av de tillgängliga färgalternativ. Förmögna kunder valde lyxiga modeller som hade kroppar byggt och målat av anpassade karosseritillverkare som uppvisade överlägsen hantverk. Automatiserad färgapplicering snabbar produktion och bidrag likformighet, men distinkt stil är fortfarande uppskattad av kräsna ägare. Labor of Love
Röd färg används ofta för att antyda stamtavla eller makt.

En spegelblank yta uppnås endast genom arbetsintensiva procedurer. Primer, färg och klarlack för hand slipas mellan varje lager för att uppnå maximalt djup av färg och glans. Våtslipning används i slutskedet av varje skikt. Tekniken att använda vatten som smörjmedel för extremt fin slipning tar bort den minsta av oegentligheter. Våtslipning för hand betraktas fortfarande som den bästa metoden för att uppnå en snygg finish. Visa dina band
Kontrasterande färger
kan visa upp kropp linjer.

Vissa målningstekniker, såsom de som används för kritstrecksrandigt och andra höjdpunkter, accent en bils utseende med en lägre kostnad för material och arbetskraft. Hand-målning pinstripes kräver viss talang, medan tejpliknande stilar kan göras framgångsrikt efter minimal praxis. Handmålade ränderna är verk av sanna hantverkare och vårdas ömt för inblandade artisteri. Pinstripes kan öka kroppens linjer eller göra ett djärvt uttalande på en annars trist läge.
Slick Tricks

Användningen av kontrasterande färger ger dimension till karossdelar på en bråkdel av kostnaden för en komplett lack. Racing Stripes är ett ekonomiskt alternativ till en professionell makeover. Resourceful amatörer uppnå slående resultat genom att måla en kontrast färg genom en spets panel, vilket kan efterlikna tyg eller finare texturer på huvar och tak. Hoods ofta bort för målning för att undvika att dölja angränsande paneler. En platt svart huva ger ett distinkt utseende och minskar bländning för föraren.
Old School

designer tullen är uppskattade för sina glänsande metall-flingor och godis färger, vissa tekniker har fallit i onåd. Bowlingklot lack, kraftigt marmorerade och finkornig, anses skrattretande passé nu, liksom lamm-chop polisonger. De senaste trenderna för att efterlikna historiska stilar med höga kostnader, hållbara produkter nonchaleras av vissa fraktioner av hot-rod community. Personligt engagemang i souping upp ens rida bedöms en punkt av stolthet och något som inte finns i butiker eller butiker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92602.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.