Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur öka vridmomentet vid låga varv genom Portering Heads

Portering cylinderhuvuden i allmänhet hänvisar till processen för att förstora insugs-och avgas hamnar ett motorer cylinderhuvuden. Portering görs vanligen för att öka luftflöde och hästkrafter vid höga varvtal. Huvuden med mindre portar - un-porteras - ger oftast bättre vridmoment vid låga varvtal än portade huvuden. Fortfarande finns det några portning förfaranden som kan utföras, utan betydligt utvidga de hamnar, som kommer att resultera i bättre vridmoment vid låga varvtal. Saker du behöver
Dumore flexable axeln grinder
portning kit
Felt hjul bit
Byte kände hjul
Juvelerare rouge kit
Visa fler instruktioner

1

Avlägsna grov gjutning yta insugsportarna med en avsmalnande medelhög grus sten från en portning kit, monterad i en Dumore böjlig axel kvarn. Ta bara tillräckligt material för att avlägsna den grova ytan och lämnar en virvlande mönster i hamnen.
2

Upprepa denna process med ett fint sandpapper lite. Låt markerar sandpapper gör i hamnen. Flytta lite så att markeringarna pekar i porten på ungefär en 45-graders vinkel i förhållande till ingången till hamnen. Detta kommer att förhindra att bränsle sammanslagning i hamnarna och ge en "virvel" effekt i det inkommande bränslet avgiften.
3

Ta bort de grova gjutning varumärkena i avgasporten med en medelhög sten, med hjälp av Dumore böjlig axel grinder setup. Flytta till en fin sten. Ta bort så lite material som möjligt. Polera avgasporten med en filt hjul, monterat i Dumore installationen. Använd juvelerare rouge, börja med grov - svart - och flyttar till rött, brunt, och avslutar med vitt. Detta kommer att polera porten till en glänsande, nästan spegelblank yta. Detta kommer faktiskt hjälpa till vid förflyttning av avgaser.
4

Lägg ut en gammal uppsättning av ventiler i topplocket. Detta för att skydda ventilsätena. Placera maskeringstejp på ytan av cylinderhuvudet. Trimma tejp med ett rakblad så bara kamrarna är utsatta. Använd Dumore flexibla lösningen axel grinder, kände hjulet och rouge, att polera förbränningskammaren. Detta kommer att förbättra förbränning och förebygga kol uppbyggd i kammaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92620.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.