Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man bygger en budget motor i en Ford 302

Den 302 motorn är en av de mest populära motorerna i världen av bilentusiaster. Dessa motorer är ganska vanligt, producerar en stor makt, och har hundratals eftermarknaden alternativ. Men att bygga en för ett projekt bil kan snabbt bli dyrt om du inte planerar väl. Med lite tid, eftertanke, och några steg kommer du att vara på väg att bygga en billig 302. Saker du behöver
Motor avfettningsmedel
Cylinder finslipa
Packning Drill Mössor och lagersats
Hög temperatur motor måla
Förgasare
Headers
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vad din budget är för att bygga din motor. Motor projekt kan kosta lika mycket som du är villig att spendera. Om du bara har $ 150, bör du byta ut packningar och lager. Om du har mer att spendera, bör du prioritera varje ytterligare komponent.
2 Stålborstar är också till hjälp vid rengöring en motor.

Rengör noga motorblocket, huvuden, intag, täcker ventil, och oljetråget. En högkvalitativ motor avfettningsmedel fungerar bra för det här jobbet, som gör en högtryckstvätt. Skrapa bort eventuella bitar av torkade packningen om du bygger om motorn.
3

Hone cylindrarna istället för tråkiga dem. Medan tråkiga cylindrar ger mer makt, det är dyrt och kräver ytterligare köp av överdimensionerade kolvar. Genom att finslipa cylindrarna du fortfarande ta bort alla föroreningar eller oegentligheter från cylinderväggen, men utan att göra dem att öka i storlek.
4

Ersätt alla packningar och lager. Detta är det enklaste och billigaste sättet att fräscha upp din motor. En packning och bearing kit är relativt billiga och kan köpas på de flesta bil-butiker.
5 Förgasare levererar bränsle till motorn.

Installera en ny förgasare. För någonstans mellan $ 250 - $ 400, kan du lätt öka bränsleeffektiviteten samt makt
6

Byt utblåsningsgrenrören med rubriker.. Headers är en annan relativt snabbt och billigt sätt att skapa effektiv makt.
7

Måla varje komponent med hög temperatur motor färg. Ett nytt lager färg gör en motor ser trevligt och motstå korrosion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92600.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.