Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man installerar ett 10-Point Malibu Roll Cage

rullburar är obligatorisk säkerhetsutrustning i amatör och professionell stock car racing. Om du planerar att tävla en Chevy Malibu, ger en 10-gradig skyddsbur maximalt skydd under rollovers och sidokollisioner. Buren är tillverkad av stål rör som ansluter vid 10 kritiska punkter, inklusive den främre, övre och bakre delen av buren. Tillverkade 10 poäng rullburar är särskilt utformade för ett visst år Malibu, och burarna levereras i två sektioner. Du får bur genom snabbhet butiker eller racing uttag tillbehör. Installationen kräver mekanisk och svetsexpertis och metall fabricera utrustning. Saker du behöver
bilmekaniker s verktyg
Large C-klämmor
Racing seat
Racing hjälm
Måttband
Electric metall cutter
Svetsning redskap och handskar
TIG eller gas svetsutrustning
Svetsare nivå
Random stålstång eller slang
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

bort förardörren och passagerardörren. Ta bort säten, mattor och stoppning, head liner och annat brännbart material från insidan. Skydda alla elektriska kablar och växlar som kan vara skadade genom svetsning.
2

Stage den tvådelade 10-punkts störtbåge på sin bas plattor på en hård, plan yta. Tillfälligt ansluter den främre delen till den bakre delen med stora C-klämmor.
3

Mät höjden från de främre hörnen av den huvudsakliga overhead bågen till de främre basplattorna på varje sida. Notera dessa mätningar.
4

Installera drivrutinen racing säte i bilen. Sätt på din racing hjälm och sitta i sätet som du gör när du kör. Be en assistent för att mäta det vertikala avståndet från toppen av hjälmen på golvet i bilen nära förardörren. Subtrahera denna mätning från den första för att fastställa höjden på huvud bågen.
Front Avsnitt
5

Sätt på din svetsutrustning och handskar. Re-fabricera den främre delen av bur genom svetsning och skärning de främre stolparna och diagonala stag som behövs, så att avståndet från den främre delen av den huvudsakliga bågen blir inte mer än 6 inches från baksidan av hjälmen under ett race . Skär rören med en elektrisk metall fräs. Svetsa slangen med TIG eller gas svetsutrustning
6

manöver re-fabricerade främre delen av rullen buren genom passagerardörren ram Malibu. Placera de främre basplattoma över huvudramen av bilen på varje sida.
7

Nivå de övre rören i bågen med en svetsare nivå. Installera ett par tillfälliga stöd på baksidan av den huvudsakliga bågen med längder av stången eller stålrör.
8

Svetsa de främre bottenplattor till fordonets ram på varje sida. Ta inte bort de tillfälliga stöd på denna punkt. Addera bakparti
9

Mät det vertikala avståndet från fordonets ram på varje sida bakom den huvudsakliga bågen vid varje sida. Mät den diagonala avståndet från den bakre delen av den huvudsakliga bågen till ramen fjäderben som spänner mellan sidorna av ramen vid den bakre delen av det inre utrymmet. Notera dessa dimensioner.
10

Re-tillverka den bakre delen av rullen buren genom svetsning och skärning stolparna och diagonala stag, vid behov, så att den överensstämmer med dina mått. Görs på rätt sätt, måste du bottenplattor i botten av två stolpar och fyra diagonala stag.
11

Ta bort de tillfälliga stöd på baksidan av den huvudsakliga bågen. Manövrera den bakre delen på plats på baksidan av den huvudsakliga bågen. Svetsa basplattorna till ramen på varje sida och ramen strut baktill. Svetsa de övre rören till den huvudsakliga bågen.
12

Installera förardörren och passagerardörren. Ta bort alla tillfälliga skydd från ledningar eller omkopplare inuti bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92623.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.