Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man bygger en 350 Stroker Motor

General Motors 350-kubiktum motorn är en stapelvara för modifiering entusiaster, på grund av hur motorn kan fås att producera mer hästkrafter. En 350 stroker motor avser öka 350 motorns deplacement till 383-cubic inches. Den 350 motorns tjockare cylinderväggarna gör det möjligt att stödja den typ av makt som produceras av stryker engine.You kan hitta många av dessa motorer på din lokala bärgning gård. Saker du behöver
Avfettaren
högtryckstvätt
Motor stå
hylsnycklar
Stroker vevaxel
cylinderhuvuden
motorrenovering kit
Visa fler instruktioner

1

Rengör motorn noga innan du börjar genom att spraya med en stark avfettningsmedel följt av en spruta ned med en högtryckstvätt. Junkyard motorer kan beläggas med en skorpa av smuts och fett när du köper dem.
2

Montera motorn på en motor stå och tappa ur motoroljan. Detta görs genom att ta bort avtappningspluggen med en hylsnyckel. Junkyard motorer kan fortfarande innehålla olja, kvar för att förhindra kolvarna från beslag. Detta gör att motorn nästan oanvändbar för de flesta tillämpningar.
3

Demontera motorn ner till den nakna motorblocket. Demontera oljetråget, vevaxel, och transmissionskåpan på framsidan av motorn. Ta bort remskivorna, startknapp, luftkonditionering kompressor och generator. Ta bort den övre änden av motorn, som består av luftintaget, armatur och huvud följt av den nedre änden, inklusive oljetråget, vev, stavar och kolvar. Alla dessa delar är fastskruvade på och kan tas bort med en hylsnyckel. Håll bultarna med delar så att du kan installera den återanvändbara delarna senare.
4

Mark varje del som du tar bort den med antingen maskeringstejp eller genom att placera den i en plastpåse märkt med placering av delen. Detta kommer att hjälpa när du sätter ihop motorn senare. Ta del av hur vevaxeln är orienterad i motorn. Medan ersättningen vevaxeln kommer att vara något annorlunda, installerar det fortfarande bara ett sätt. Att försöka tvinga veven på plats felaktigt kan det skada motorblocket eller vevaxeln.
5

Montera den nedre änden i motorn, börjar genom att placera ersättande stavarna och kolvar i varje cylinder. Positione ersättande vevaxeln i kanalen som inhyste gamla vevaxeln. Bolt stängerna till vevaxeln och montera oljetråget. Dessa delar kan monteras med en hylsnyckel.
6

Drag runt motorn och installera reservdelar till din stroker 350 motor såsom topplock i motsatt ordning som de togs bort. Se till att använda rätt GM 350 V8 huvudet packningar mellan motorblocket och topplocket. Använd din motor ombyggnadssats för att sätta motorn ihop igen. Denna sats, kan erhållas från någon Biltema, innehåller nya packningar, tillbehör och nödvändig hårdvara.
7

Kontrakt med en motor verkstad för att få motorn balanserad och kontrolleras innan du installerar den i din bil. Denna process kräver specialiserad utrustning och teknisk expertis för att göra motorn köras korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92612.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.