Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Fysik Tractor Pulls

Traktorn drar har utvecklats från grannsämja agg matcher mellan jordbrukare som vill bevisa vem som har den mest kraftfulla traktorn till mycket konkurrenskraftiga, specialiserade dra raser. Kundanpassade traktorer som har flera, fullskalig hemi motorer kan leverera tusentals ben-skakning hästkrafter till överdimensionerade drivhjulen. Spänningen i sporten handlar striden mellan motorstarka traktorer, viktade slädar och potentialen för explosiva, mekaniska fel. Ett vägt Sled

slädar används för traktorn drar är dynamiskt laddad, tvåhjuliga vagnar som kan vara så stor som semi trailers. Den sladd har hjul på den bakre änden och en hasplåt på framsidan. Traktorn drar sladd ner en grus och smuts löpbana, och syftet med tävlingen är att dra sladd längst sträcka innan motståndet i släden övervinner hästkrafter och drivkraft av traktorn.

ökande motstånd

En av fysikens principer som är inblandade i traktorn drar är utformad i dynamiskt laddade släde. Skotrar för enkla dra trädgårdstraktor tävlingar kan vara så lätt som 300 kg. Slädar för modifierad, drar pro konkurrens släde kan väga flera ton. Eftersom släden rör sig längs spåret, flyttar lasten framåt på ramen, genom att överföra vikt från bakhjulen till glidskon på framsidan av släden. Eftersom traktorn färdas längre ner i banan, ökar motståndet på traktorn exponentiellt.
Grusvägar

annan faktor som påverkar en traktor pull är koefficienten av friktion mellan traktorns drivhjul och grusväg. I början av loppet, upplever traktorns lägre nivåer av motstånd, så det är i stånd att uppnå en topphastighet snabbt. Eftersom motståndet av släden ökar, förmågan hos marken för att motstå den rotationskraft av traktorns drivhjul utmanas. Traktorns rörelse framåt stannar när motståndet av släden övervinner förmåga traktorn att bibehålla dragkraft på grusväg.
Framåtrörelse och Momentum

vinnande traktor är en som kan producera den största drivkraft medan släden motståndet är lågt. Enligt Newtons rörelselagar, kommer ett föremål i rörelse stannar i rörelse tills den påverkas av en yttre kraft. Detta fysik princip kallas momentum. När ett tungt föremål rör sig sakta, tar det mindre kraft för att stoppa det än när samma föremål rör sig med hög hastighet. Därför kommer traktorn som accelererar snabbast har större drivkraft, vilket kommer att bära den längre ner banan som slädens motståndet ökar. Släden måste skapa större motstånd för att stoppa en snabbare-traktor i rörelse än i långsammare takt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92609.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.