Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Bore Size Effekter på Power

En bilmotor är ett komplext maskineri. Dess totala uteffekt beror på en mängd faktorer, innefattande borrning och slaglängd. Bore hänvisar till den inre diametern av cylindrarna. Stroke syftar på hur långt kolvarna fram och tillbaka inne i cylindrarna. Ändra hålstorlek hos en motor kommer att påverka dess totala hästkrafter. Det påverkar också där hästkrafter "kickar in" på vad rpm på vridmomentkurvan. Slagvolym och förbränningsrum Ström

Öka hålet ökar motorns slagvolym. Anta till exempel att du har en 1600 cc motor. Om du ökar hålet, kan förskjutningen öka till 1675 cc. Den ökade förskjutningen ökar kraften inuti cylindern. Utbildare Ron Kurtis av skolan för Champions hemsida säger ekvationen för kraft: kraften är lika Pressure gånger Area. Trycket som utövas av förbränningsbränslematerial förblir densamma. När du ökar hålstorlek, ökar du området. Därför är den nedåtriktade kraft som utövas på kolven överst större.
Del av ett team

Teoretiskt användning av ekvationen, ökar borrningen ökar kraften och minskar hål minskar makten. Hålet är dock bara en del av en hel motor laget. Ökning av borrningen också ökar motorns bränsle och kräver luft. Om förgasaren och insugningsröret inte kan leverera de ökade luft krav, blir motorn svalt eller kör magert. I slutändan kommer den totala motoreffekt inte ökas om andra aspekter av motorns prestanda inte betraktas som väl.
Vridmomentkurvor Förändrad
p Om du öka hålet och kompensera med de andra komponenterna, bilar Direkta anges att nedre änden vridmomentet ökas. Detta betyder att vridmomentet, eller motorns verkliga makten, börjar "sparka in" förr i varvtalsområdet. Du behöver inte köra motorn så snabbt att få samma effekt som du gjorde innan du ökar hålet. Det är en kompromiss, dock. Du förlorar en del moment på den övre delen av varvtalsområdet. Därför har man skapat inte makt, utan bara förändras där momentet är.


Värme och stressfaktorer öka borrningen ökar även värmen och stress på en motor . Hålla del-av-a-lag premiss i åtanke, måste du öka kapaciteten oljepump och kylsystemet kapacitet. Detta innebär att installera högpresterande eftermarknaden olje-och vattenpumpar för att hantera de ökade kraven. Om du inte gör det, kommer de hästkrafter vinster bli rånad genom friktion. I slutändan kommer du inte öka hästkrafter hos motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92615.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.