Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur konvertera en standard axel till en Posi

Positiva dragning differentialer, som ibland kallas posi-TRACS, eller positioner diffar, ändrar egenskaperna hos en bakre-wheel-drive bilens differential. Differentialen tillåter bakhjulen att rulla med olika hastigheter när bilen går runt ett hörn, och levererar drivkraften till hjulet med den minsta mängden av motstånd. En positiv dragkraft differential applicerar drivkraft på varje hjul lika, även om hjulen snurrar i olika takt, eller om ett hjul slirar på stenar eller is. Saker du behöver Review, komplett uppsättning fordonsindustrin verktyg och skiftnycklar
säkerhetsutrustning, inklusive handskar och skyddsglasögon
Hydraulisk domkraft och pallbockar
Air kompressor och tryckluft slang
Mutterdragare
Rolling våningen ranka
Suction pump (tillval) katalog oljesanering pan sälja Grease-kapning lösningsmedel såsom bensin eller kommersiell avfettningsmedel
Positiv Traction differential uppgraderingssats
lagerfett
Bakre differential packning
Silikonpackning tätningsmedel
Momentnyckel (tillval) katalog Gear smörjolja, 80-90 vikt
Rena trasor
Visa fler instruktioner
1

Don din säkerhetsutrustning, inklusive handskar och skyddsglasögon.
2

Lyft bilen med domkraft och stödja bilen på pallbockar så att du kan komma åt det med creeper. Aldrig börja arbeta under en bil utan att stödja fordonet på ett par fast, står metall jack eller en hydraulisk hiss.
3

dränera vätska från den bakre differentialen genom att ta bort avtappningspluggen. Om avtappningspluggen är ovanför oljenivån, använder en sugpump och avlägsna flytande form skillnaden innan du öppnar luckan. Fånga upp oljan i en kastrull, och lämna till deponi vid en återvinningsstation.
4

Avlägsna differential genom att lossa skruvarna i ytterkanten av locket. Fånga eventuell kvarvarande olja i oljetråget.
5

Unbolt och ta bort tillgängliga delar från differentialen. Några av de interna delarna är inte tillgängliga förrän axlarna avlägsnas i nästa steg. Ta bort de bitar som kopplar bort bilens bakre axlarna och gör att du kan dra axlarna.
6

Demontera båda bakhjulen, bromstrummor, axelmuttrar, axellager. Ställ alla lagren och kottar bärande i en behållare av fett-styckning lösningsmedel, och lägg den åt sidan. Ställ bromsdelarna på en säker plats också. Du kommer att installera de delar efter differentialen omvandlas.
7

bort axliga behålla ringar, och dra axlarna utåt från differentialen ca 6 till 12 inches.
8

Unbolt återstående interna från differentialen och ta bort resten av de interna. Haka behållande ringen på pinjongen som är fäst vid drivaxeln, och ta bort drevet också.
9

Installera de nya interna delar i omvänd ordning. Skruva fast posi-dragning uppgraderingssats på plats. Skjut axlarna på plats och ersätter eventuella slitna delar under återuppbyggnaden. Applicera högkvalitativ lagerfett och installera om hjullager, bromsar och hjul enligt tillverkarens anvisningar. Sätt de återstående delarna av den posi-dragning uppgraderingssats till differentialen, och skruva alla delar på plats.
10

Installera en ny bakre differential packning. Coat båda sidor av packningen med silikon packningsmaterialet och ersätta den differentiella locket. Byt skruvarna runt omkretsen, och vara noga med att inte över-vridmoment dem. Dessa skruvar kommer snap off lätt om slitas alltför aggressivt. Du kommer att ha de bästa resultaten med en momentnyckel och ställa bultarna till fabrikens specifikationer.
11

Byt avtappningspluggen, fyll skillnaden med nya 80-90 vikt växellådsolja, och den posi- Traction bakre änden är redo att gå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92622.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.