Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Vilken typ av Bore Är Edelbrock Carbs?

Började på 1930-talet av mekaniker Victor Edelbrock, tillverkar Edelbrock företaget ett brett utbud av förgasare för eftermarknaden motorer. Hans delarna var uppskattade bland åkare för effektökningar de tillhandahållit jämfört med lager delar. Under årens lopp växte företaget lite i taget. År 2011 är det Edelbrock bolag en stor tillverkare av prestanda delar som fortfarande är uppskattad av racers och prestanda bilentusiaster. Bore Definierad

En förgasare s borrning är den runda öppningen i toppen. Inuti är det mer än bara en vanlig rak tub. Ett borrhål, som brukar kallas en tunna, ser ut som två trattar med små ändarna fästs ihop. De stora ändar är vid öppningarna. Hålet, eller fat, som kallas ett venturirör. Inne i röret skapar rusa av luft ett partiellt vakuum vid den smalaste punkten, sprutas bränslet på den smala mellersta delen, för att dra nytta av vakuum. Motorn tar i luft-bränsle blandningen in i förbränningskammaren, där dess brännas för att producera energi.
Förgasare Dimensionering

Förgasare är inte dimensionerade genom deras hålstorlek. De exakta dimensionerna på hålet är ytterst välbevakade företagshemligheter. Du kan inte ens mäta hålet, eftersom dess dimensioner är alltid förändras. Ju djupare du går, desto smalare blir det. Snarare förgasare är dimensionerade efter hur många kubikfot per minut av luft, eller CFM, de kan passera. Edelbrock förgasare är dimensionerade 500, 600, 750 eller 800 CFM.
Motor Matchande

matcha en förgasare till en motor, större är inte bättre. Om du sätter en stor förgasare på en liten motor, kommer du att förlora hästkrafter från lager i stället för att få det. Samma sak gäller för placering för liten en förgasare på en större motor. Du måste matcha CFM till motorns önskad inmatning av bränsle och luft. Till exempel rekommenderar Edelbrock en 500 CFM förgasare för motor förskjutningar av 302-305 cubic inches. Den 750 CFM är avsedd för motorer undantränger 402 cubic inches eller större.
Flera Bores

Tidigt i motorns historia, insåg ingenjörer att en pipa som inte kommer att göra jobbet. En motor har ett brett varvtalsregister, vanligtvis från 500 rpm till 6.000 rpm. Man bar inte kan förse motorn med olika bränsle behöver gå igenom varvtalsregistret. Flera fat förgasare har utformats med olika diametrar för varje öppning. Förgasare har vanligen två eller fyra fat. Till exempel är det första hålet mycket liten, och hanterar varvtalsområdet från 500 till 2000 rpm. De två mittersta hålen hantera 2000 rpm till 4000 rpm, och den största hålet handtagen 4000 till 6000 rpm. Edelbrock tillverkar både fyra-fat och två-fat förgasare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92616.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.