Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Nissan Skyline Vs. Lamborghini

Även om det inte anges som en horisont längre, är Nissan GT-R en bil som har förtjänat rätten att nämnas i samma andetag som storheter som Lamborghini, Porsche och Ferrari. Liksom Lamborghini Gallardo och Porsche 911 Turbo, använder GT-R en all-wheel-drive-plattform och en turboladdad motor som tillsammans ger mind-blowing grepp och acceleration. Men till skillnad från sina konkurrenter, är det GT-R kan leverera liknande otrolig prestanda till ett mycket mer attraktivt pris. Motorer

GT-R har en 3,8-liters, 24-V6. Delvis tack vare dubbla IHI turboaggregat, GT-R ger 480 hästkrafter vid 6400 rpm och 430 ft-lbs av vridmoment vid 3200 rpm. Lamborghini Gallardo är den närmaste konkurrenten från det italienska företaget, eftersom Murcielago har mycket mer makt och är också betydligt dyrare. Gallardo LP560-4 använder en V10-motor som ger en GT-R-besting 552 hästkrafter.
Växellådor

GT-R har en 6-växlad dubbelkoppling , manuell växellåda som växlas via paddlar bakom ratten. Gallardo kan beställas med antingen en konventionell 6-växlad växellåda eller en paddel shift liknar GT-R. Med sitt PM
Chassis

(Premium Midskepps) chassi konfiguration har GT-R en optimal 53/47 viktfördelning Denna layout layout lägger växellådan bakom frontmonterad motor av GT-R, vilket är ovanligt för en front-motor bil och den första för en all-wheel-drive bil. GT-R har en hel del praktiska också, eftersom den har baksäte. I nuvarande Lamborghini tradition, presenterar Gallardo också en all-wheel drive-plattform. Och i sann exotisk bil mode, utnyttjar Gallardo en optimal mittmotor layout och kan bara plats för två passagerare. Chassit är en allt aluminiumdesign att hålla nere vikten och utsidan är tillverkad av termoplast-formade paneler.
Prestanda

GT-R och LP560-4 är ganska nära när det gäller att på väg prestanda. GT-R inlägg noll-till-60 tid på 3,3 sekunder och kan maxa på 192 mph enligt Nissan. Tack vare sin kombination av kraft och hantering, var GT-R kan posta en sub 8 minuters varvtid på Nurburgring travet i Tyskland. Lägger upp en tid i 7 minuters intervall är ett riktmärke tid. Trots att mer makt, är Gallardo lite långsammare än GT-R, och gör noll till 60 på 3,7 sekunder, och kan nå en topphastighet på över 200 mph.
Kostnad

Här är där dessa två supersportbilar avviker dramatiskt. Trots det är resultat i världsklass, startar GT-R på futtiga $ 77.000. Jämför det med Gallardo s jättestor stirrande pris på $ 198.000. Priserna är från 2009. Gallardo är "prisvärd" Lamborghini.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92458.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.