Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Information om Monacos Grand Prix

Den historiska Monacos Grand Prix är den årliga Formula One race som är ovanligt eftersom kretsen, Circuit de Monaco, hålls på en slingrande smal väg som har snäva kurvor och en tunnel. Det är så farligt att tävlingsförare har kraschat bilar till den intilliggande hamnen. Men själva karaktären av kursen och den dramatiska bakgrund av Monaco gör den till en av de mest populära Formula One tävlingar. Origins

Circuit de Monaco inleddes 1929, som anordnades av Anthony Noghès och sponsras av Automobile Club de Monaco. Det var en inbjudan-bara händelsen ignoreras av Maserati och Alfa Romeo, men Bugatti och Mercedes-Benz gärna skickas lag. William Grover-Williams, en britt kör en Bugatti Type 35B, vann loppet och ange takten för Bugatti att fånga första plats 1930 och 1931 också.
Kamp för erkännande

Europa har alltid varit ledare för biltävlingar. Det var inte ovanligt att vägraces korsat landsgränser, men reglerna enligt Association Internationale des Automobiles Klubbar Reconnus krävde att ett erkännande för nationella motorsport racing hållas inom ett lands gränser. A 1928 ansökan från Noghès nekades eftersom sponsorn Automobile Club de Monaco höll Rallye Automobile Monte Carlo som lämnade Monaco gränser. Noghès utvecklade då en krets med hjälp av Monte Carlo gator och vann godkännande.
Banan

162 mil, 78-varv krets består av smala gator, ständiga förändringar höjd och extrema krav på förarnas koncentration. Tunneln är ett test av koncentration eftersom förarna tvingas anpassa sin syn på den kraftiga och snabba kontrast dagsljus till mörker när du skriver det, och sedan tillbaka igen till starkt solljus när programmet avslutas.
Harbor

Chicanes, hinder som används för att bromsa förarna ner eller lägga till en extra tur, är vanliga i Formula One Race. År 1955, dumpade italienska Alberto Ascari hans Lancia D50 in i hamnen efter undanmanöver för att undvika en chikanen. Han överlevde oskadda, men han dödades fyra dagar senare när han bredsidade Ferrari 750 Monza sportbil han var provkörning i Monza, Italien.
Flera vinnare

Brasiliansk Ayrton Senna fångade sex segrar på sju starter hölls 1987-1993, förlorar bara till fransmannen Alain Prost 1988. Senna första seger var med Lotus-Honda racing team. Hans nästa fyra segrar var för McLaren-Honda. Hans 1993 förstplatsplacering var för McLaren-Ford. Britten Graham Hill tog fem första plats vinner körning för British Racing Motors i 1963 till 1966 Lotus-Ford 1968 till 1969.
Racing Team Framgångar

nyligen år, har McLaren Formula One Racing Team dominerade Monaco med ett snöre av segrar oöverträffade av något annat lag, inklusive Mercedes-Benz och Ferrari. Grundat av Bruce McLaren 1963 och fortsätter efter McLarens 1970 död, vann laget 15 Monaco titlar mellan 1984-2008. Ferrari följer med åtta mästerskap. Addera Triple Crown

Monacos Grand Prix bildar Triple Crown för Formula One biltävlingar med Indianapolis 500 och 24-timmarsloppet på Le Mans . Schemaläggning konflikter har orsakat Monaco träningar att överlappa Indy 500, förebygga många racing team från att delta i båda tävlingarna att få en spricka i Triple Crown. Endast Graham Hill har vunnit alla tre tävlingar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92449.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.