Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Italienska Bil Historia

Italienska bilar anses vara några av de mest eleganta och kraftfulla bilar tillgängliga idag. Italienarna har en lång historia av att utveckla och producera utmärkta bilar samt mästare racing. Från Lamborghini till Fiat till Alfa Romeo, har italienska bilar stått i spetsen för flocken i många avseenden i årtionden. Tidiga Companies (circa 1900)

tidiga italienska bilföretag circa 1900 ingick Fiat, Alfa Romeo, Aquila Italiana, Bianchi och Brixia-Zust. Av dessa tidiga företag, bara Fiat och Alfa Romeo producerar fortfarande bilar. Bianchi producerar nu cyklar efter bara en kort razzia i bilindustrin före slutet av andra världskriget. Både Aquila och Brixia-Zust bara var i produktion för en handfull år. Aquila producerade bilar from 1909-1917, och gjort någonstans runt 1.500 bilar under den perioden. Aquila sedan absorberas av SPA, en annan nedlagda italienskt bilföretag som gick magen upp i 1947. Några av de mest respekterade italienska biltillverkare idag
Top italienska Bilföretag

inkluderar Alfa Romeo, Ferrari, Lancia och Maserati, som alla ägs av Fiat. Lamborghini, en annan respekterad italienska biltillverkaren, är ett dotterbolag till Volkswagen. Alfa Romeo bilar är kända för sin blandning av klassisk design och sportiga detaljer. Ferrari grundades av en tidigare drivrutin för Alfa Romeos racingteam. Lancia är en banbrytande varumärke med fler mästerskap World Rally än någon annan tillverkare. Lancia var det första företaget att sätta ett elsystem i en bil, och var också det första företaget att införa standardiserade produktionen V-6 motor. Maserati är den enda italienska företaget att producera en bil som vann en Indy 500 race.
Racing

italienska sportbilar har historiskt varit framgångsrikt i auto lopp sådana som Le Mans, Mille Miglia och många andra. Bilar från Alfa Romeo gick speciellt bra i de 1920 och 1930. Italienska tillverkade bilar är en vanlig syn på Formula One tävlingar, samt tävlingar rally och FIA Championship krets. År 1939 och igen i 1940, var Maserati 8CTF den vinnande bilen i Indy 500. Till denna dag, är Maserati den enda italienska-made bil som någonsin vunnit ett Indy 500 race.The Ferrari Företaget har en lång tradition i motorsport. Företaget grundades av Enzo Ferrari, som var en före detta racerförare och senare chef för racing för Alfa Romeo. Den första bilen att bära Ferrari namn var 125 Sport, som debuterade 1947. Det året vann bilen sju lopp, och det vann fler lopp följande året.
Egenskaper hos moderna italienska Bilar Till Salu

italienska bilföretag är oftast förknippas med högpresterande sportbilar. Italienska bilar är kända för snabb acceleration, utmärkt hantering, hög toppfart och elegant stil. Många moderna italienska bilar har klassisk, tidlös design, men med styling och accenter som spelar upp racing och motorsport historia som delas av de flesta stora italienska tillverkarna. Italienska bilar har ägnat anhängare över hela världen. Under senare år har företag som Fiat introducerade nya modeller och konceptbilar med förbättrad gas körsträcka och korta, snubbed profiler. Dessa så kallade "stadsbilar" som Fiats Ecobasic, ha kul, unik design härdat med miljömedvetna material och betyg körsträcka.
Klassisk italiensk Bilar Till Salu

åren Italien har producerat ett stort antal klassiska bilar. Några legendariska modeller inkluderar 1938 Alfa Romeo Tipo 8C 2900B, den 1966-1972 Lamborghini Muira SV, och 1951 Ferrari 340 America. Klassisk bil samlare också priset modeller som 1963 Maserati Quattroporto (första fyra-dörrars bil gjord av Maserati) samt en modern klassiker:. Lancia Delta HF Integrale, en sann legend bland rallybilar


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92443.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.